Yhteystiedot

Politiikan ja talouden tutkimuksen laitos
PL 54, 00014 Helsingin yliopisto
Käyntiosoite: Unioninkatu 37

Näin löydät meidät

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Puh. 0294-1911 (vaihde)

Laitoksen puhelinluettelo

Oppiaineiden omat sivut

Verkostot ja tutkimusyksiköt

 

Flamma

 

 

 

 

 

Tervetuloa politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselle!

Politiikan ja talouden tutkimuksen laitos on monitieteinen yksikkö, joka koostuu taloustieteen, kehitysmaatutkimuksen, käytännöllisen filosofian, yhteiskuntahistorian (poliittinen historia ja talous- ja sosiaalihistoria) sekä yleisen valtio-opin oppialoista. Laitokseen kuuluu myös Eurooppa-tutkimuksen verkosto.

Uutinen

Tuleeko skandinaavinen ruokavalio?

Johanna Mäkelä ja Piia Jallinoja tutkivat rasvaa nyt samassa talossa, kun Kuluttajatutkimuskeskus liittyi yliopistoon. Ruoan ja ruokavalioiden runsaus tuo vapautta, mutta monilla on tarve poimia runsaudesta ikiomat tapansa: oma syömisen kulttuuri tai heimo.

Lue lisää »»

Uutinen

Työläisperheet kouluttivat tyttöjään,
koska se kannatti

Raha vaikutti sata vuotta sitten olennaisesti köyhien perheiden kykyyn kouluttaa lapsiaan. Tyttöjen valikoituminen koulunpenkille ei perustunut pohjoismaiseen tasa-arvoajatteluun, vaan se oli perheille kannattavinta.

Lue lisää »»

Uutinen

Kuluttajatutkimuskeskuksen ja Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin (Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos) yhteystiedot

Kuluttajatutkimuskeskus ja Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos yhdistetään 1.1.2015 alkaen osaksi valtiotieteellistä tiedekuntaa. Yhdistämisen yhteydessä Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen nimeksi tulee Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti.
Molempien tutkimuslaitosten yhteystiedot muuttuvat yhdistymisen mukana.

Lue lisää ja katso
tarkemmat yhteystiedot »»

Kuvituskuva