Yhteystiedot

Politiikan ja talouden tutkimuksen laitos
PL 54, 00014 Helsingin yliopisto
Käyntiosoite: Unioninkatu 37

Näin löydät meidät

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Puh. 0294-1911 (vaihde)

Laitoksen puhelinluettelo

Oppiaineiden omat sivut

Verkostot ja tutkimusyksiköt

Tiedekunta Facebookissa

'f' Logo

Flamma

 

 

 

 

 

Tervetuloa politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselle!

Politiikan ja talouden tutkimuksen laitos on monitieteinen yksikkö, joka koostuu taloustieteen, kehitysmaatutkimuksen, käytännöllisen filosofian, yhteiskuntahistorian (poliittinen historia ja talous- ja sosiaalihistoria) sekä yleisen valtio-opin oppialoista. Laitokseen kuuluu myös Eurooppa-tutkimuksen verkosto.

Uutinen

Kehitystutkijoiden hankkeesta syntyi kirja

Monivuotinen yhteistyöhanke tansanialaisten ja sambialaisten kehitystutkijoiden kanssa huipentui kirjan julkaisemiseen toukokuun lopulla.

Lue lisää »»

Uutinen

Kaksi uutta akatemiahanketta laitokselle

Suomen Akatemia päätti kulttuurin ja yhteiskunnan alojen akatemiahankkeista perjantaina 5.6. Valtiotieteellisestä tiedekunnasta rahoitusta saivat Eva Heiskasen hanke ”Välittäjäorganisaatiot energia-alan murroksessa – markkinoiden luominen kestäville energiaratkaisuille” ja Sergei Prozorovin ”Biopolitiikka ja demokratia globaalissa hallinnassa”. Molemmat hankkeet ovat nelivuotisia.

Lue lisää »»

Kuvituskuva

Uutinen

Tuleeko skandinaavinen ruokavalio?

Johanna Mäkelä ja Piia Jallinoja tutkivat rasvaa nyt samassa talossa, kun Kuluttajatutkimuskeskus liittyi yliopistoon. Ruoan ja ruokavalioiden runsaus tuo vapautta, mutta monilla on tarve poimia runsaudesta ikiomat tapansa: oma syömisen kulttuuri tai heimo.

Lue lisää »»

Uutinen

Työläisperheet kouluttivat tyttöjään,
koska se kannatti

Raha vaikutti sata vuotta sitten olennaisesti köyhien perheiden kykyyn kouluttaa lapsiaan. Tyttöjen valikoituminen koulunpenkille ei perustunut pohjoismaiseen tasa-arvoajatteluun, vaan se oli perheille kannattavinta.

Lue lisää »»