824010 Puutarhakasvitiede 2 (PTARH406), 5 op

Japaninruusukvitteni (Chaenomeles

Pinkat: Puuvartiset koristekasvit | Perennat ja ryhmäkasvit

Vaatimuslajit: word | pdf


Puutarhakasvitiede 2 (5 op) kuuluu puutarhatieteen valinnaisiin kursseihin. Puutarhakasvitiede 1:n suorittaminen on ennakkovaatimuksena. Viheralaan painottuvissa puutarhatieteen maisteriopinnoissa Puutarhakasvitiede 2 on pakollinen. Kurssi sisältää luento-opetusta, harjoitustehtäviä ja lajintuntemusosan. Kurssi järjestetään joka toinen vuosi. Vastuuopettaja on yliopistonlehtori Leena Lindén.

Puutarhakasvitiede 2:n lajintuntemusosassa opetellaan tunnistamaan viherrakentamisen puu- ja ruohovartisia kasveja (yhteensä 229 taksonia). Lajintuntemus opiskellaan pääosin itsenäisesti. Maataloustieteiden laitoksen kasvienlukusalissa on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettu kuivattujen kasvinäytteiden kokoelma. Pinkasta löytyy jo osa kurssin vaatimuslistojen lajeista, ja loputkin kasviesittelyt pyritään vähitellen saamaan Pinkkaan verkossa opiskeltaviksi. Useimpiin opiskeltavista lajeista voi tutustua kasvavina Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kokoelmissa Kaisaniemessä ja Kumpulassa tai Viikin arboretumissa.

Puutarhakasvitiede 2:n lajintuntemus kuulustellaan kuivatuista näytteistä. Kuulusteluja järjestetään kerran kuukaudessa maataloustieteiden laitoksen kasvienlukusalissa. Lajintuntemustentit arvioi tuntiopettaja Ilpo Kuokka.