526211 Ravinto- ja maustekasvit, 3 op

Ravinto- ja maustekasvit

Pinkat: Sokeri- ja tärkkelyskasvit | Palkokasvit | Öljykasvit | Vihannekset | Hedelmät | Mausteyrtit Muut ravintokasvit


Vastuuhenkilö

Professori Jouko Rikkinen


Tavoitteet

Ensisijassa aineopintoja tai syventäviä opintoja suorittaville yleisen kasvitieteen opiskelijoille suunnattu opintokokonaisuus auttaa opiskelijaa perehtymään tärkeimpiin ravinto- ja maustekasveihin. Lajiesittelyiden painopiste on Suomessa avomaalla menestyvissä kasvilajeissa.


Kurssi-info

  • Opiskelu: Omatoiminen opiskelu verkossa, maastossa, kirjastoissa ja/tai tieteellisessä kokoelmissa ohjaajan kanssa etukäteen sovitun oppimistavoitteen saavuttamiseksi.
  • Edeltävät opinnot: Kasvituntemus I (52064).
  • Kirjallisuus ja oheismateriaalit: Pinkan tarjonta. Muu kirjallisuus ja oheismateriaali (sovitaan erikseen).
  • Suoritustapa ja arviointi: Kurssin suoritus hyväksytään kuva-aineistoon tai kokoelmanäytteisiin perustuvan lajintunnistustentin ja/tai kirjallisen kurssityön perusteella.

Siteerauksen näille verkkosivuille voi kirjoittaa esimerkiksi muotoon: Rikkinen, J. 2008. Ravinto- ja maustekasvit. – pinkka.helsinki.fi