Palvelut Yhteystiedot Osoite

Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Kouvola:

PL 239 (Prikaatintie 2)
45101 Kouvola
puhelin 02941 20722
050 3160 542
faksi 02941 20390

sähköposti:
info(at)kouvola.helsinki.fi

Venäjä- ja lähialueet

Kouvolan sijainti Venäjän radan varrella ja itärajan läheisyys ovat vaikuttaneet siihen, että yksiköllä on jo kauan ollut laajaa toimintaa Venäjällä ja lähialueilla. Erilaiset tutkimus-, koulutus- ja kehittämishankkeet muodostavat merkittävän osan toiminnasta. Sanakirjahankkeiden lisäksi yksiköllä on ollut useita EU-hankkeita, jotka ovat keskittyneet Venäjän kauppaan sekä opetus-, kulttuuri- ja matkailualojen kehittämiseen. Yksikkö järjestää myös Venäjän projektiosaamisen koulutusta. Yhteistyökumppanit ovat pääasiassa Pietarissa ja Leningradin alueella mutta myös Moskovassa ja muualla Venäjällä toimivia korkeakouluja ja julkishallinnon edustajia.

Venäjän kielen ja kulttuurin koulutusta on yleiskursseina tai eri ammattiryhmille erikoiskursseina. Venäjän kielen kursseja järjestetään myös intensiivikursseina Pietarissa. Suosittuja ovat myös jokavuotiset, kaikille avoimet Studia Russica -yleisöluentosarjat Venäjän ajankohtaisista aiheista

Viroon ja muihin Baltian maihin on myös oppilaitos- ja viranomaisyhteistyötä. Kouvolan Palmenia toteuttaa hankkeita yhteistyössä muiden Baltian alueen toimijoiden kanssa useilla aloilla.  Yksikkö kerää, julkaisee ja jakaa tietoa erityisesti opetusalalla ja maahanmuuttajakysymyksissä sekä järjestää viron kielen opetusta ja luentosarjoja Virosta.