Ongelmia sisäänkirjautumisessa?

Virheilmoitukset:

Millä käyttöluvalla pääsee WebOodiin?

WebOodiin kirjaudutaan yliopiston mikroverkon käyttöluvalla eli samalla, millä kirjaudutaan esimerkiksi Mappi-postiin ja Almaan. Unix-käyttöluvilla tai yksiköiden omien järjestelmien käyttöluvilla  (esim. cs ja ling) ei WebOodiin pysty kirjautumaan.

Takaisin alkuun

Kirjautumisesi epäonnistui ja saat ilmoituksen

Käyttäjätunnuksen ja salasanan antamisen jälkeen saat alla olevan ilmoituksen:

Syitä:

Kirjoitit käyttäjätunnuksesi väärin.
Kirjoitit salasanasi väärin.
Salasanasi on vanhentunut.
Käyttäjätunnuksesi on vanhentunut.

Toimi näin:

Kokeile uudestaan, varmista ettei tule kirjoitusvirheitä.

Salasana voi vanheta vaikka käyttölupasi olisikin voimassa. Vanhentuneella salasanalla ei kirjautuminen onnistu. Ohjeet vanhentuneen tai unohtuneen salasanan vaihtamiseen löytyvät tietotekniikkaosaston sivulta http://www.helsinki.fi/atk/luvat/index.html

Opiskelijoiden käyttöluvat ovat yleensä voimassa yhden lukuvuoden kerrallaan. Useimmat luvat menevät vanhaksi syyskuun lopussa. Vanhentuneella luvalla ei pääse kirjautumaan ennen luvan aktivointia. Lisätietoa tietotekniikkaosaston sivulla http://www.helsinki.fi/atk/luvat/index.html

Voit tarkista käyttäjätunnuksesi ja salasanasi toimivuuden tietotekniikkaosaston lomakkeilla jotka löytyvät sivulta http://www.helsinki.fi/atk/yhteydet/ppp/ei-toimi/index.html ja jos testi epäonnistuu, ota yhteyttä tietotekniikkaosaston käyttölupapisteeseen http://www.helsinki.fi/atk/luvat/palvelupisteet.html

Joko olet vasta juuri saanut lupasi, tai HY-CA sertifikaatti on asentamatta selaimeesi.

Takaisin alkuun

Kirjautumisesi epäonnistui, mutta et saa mitään ilmoitusta

Syy

Tällaisessa tilanteessa sisäänkirjautumisen yhteydessä OK vilahtaa ruudulla ja järjestelmä vie käyttäjän takaisin sisäänkirjautumiseen. Jos cookie-virheitä (eväste) ei esiinny on yleensä kyse HY-CA sertifikaatin puuttumisesta. Kaikilla HY:n koneilla tämä sertifikaatti on yleensä asennettuna, mutta jos käytät WebOodia esim. kotoa, saattaa sertifikaatin puuttuminen aiheuttaa onglemia

Toimi näin

WebOodi edellyttää, että käyttäjän selaimessa on asennettuna HY-CA sertifikaatti. Sertifikaatin selainkohtaiset asennusohjeet ovat www-sivulla http://www.helsinki.fi/atk/www/ca/.

Erilaisia sertifikaattiruutuja vilahtelee tällöin WebMailissakin, mutta siellä niistä selviää kuittaamalla ne joka kerran OK:lla pois. WebOodissa tämä "kertakuittaus" ei siis onnistu. Sertifikaatin asentamisen jälkeen WebMailkin toimii siistimmin, joten HY-CA:n asennuksesta on käyttäjälle muutakin hyötyä kuin WebOodin toiminta.

Takaisin alkuun

Selaimesi ei salli evästeiden käyttöä

Käyttäjätunnuksen ja salasanan antamisen jälkeen vilahtaa teksti "Login ok" ja saat sen jälkeen alla olevan ilmoituksen:

Syitä:

Selaimesi ei salli evästeiden (cookie) käyttöä

Toimi näin:

Aseta evästeet päälle selaimesi asetuksista.

Takaisin alkuun

WebOodi ei hyväksy käyttäjätunnustasi

Käyttäjätunnuksen ja salasanan antamisen jälkeen vilahtaa teksti "Login ok" ja saat sen jälkeen alla olevan ilmoituksen:

Syitä:

Sinulle on vasta luotu käyttäjätunnus eikä se toimi vielä WebOodissa

Toimi näin:

Odota seuraavaan päivään, ja kokeile uudestaan.

Takaisin alkuun