Oikeustieteellinen tiedekunta

oik-tiedekunta[at]helsinki.fi

Palaute verkkosivuista:
oik-www-palaute[at]helsinki.fi

Twitter Seuraa oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Kimmo Nuotiota twitterissä

Helsinki Alumni -Facebook-sivu Oikeustieteellinen Facebookissa

Helsinki Alumni -Facebook-sivu Tutustu Helsinki Alumni -sivustoon Facebookissa ja tykkää

Helsinki Law -blogi Helsinki Law -blogi - Viimeisin postaus 21.5.2017: "Oikeustieteellisen tiedekunnan X tohtoripromootio 19.5.2017"

Suomen Akatemialta mittava rahoitus turvallisuustutkimukseen

Professori Tuomas Ojasen johtama konsortiohanke “Turvallisuuden ja valvonnan lait. Valtiosääntöiset rajat, lainsäädännön diskurssit ja ylikansalliset vaikutteet” sai merkittävän rahoituksen Suomen Akatemian Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan suunnatusta hausta “Yhteiskunnallinen turvallisuus”.

Tuomas Ojanen

Tuomas Ojanen. Kuva Linda Tammisto.

Konsortiossa ovat mukana Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan lisäksi Tampereen yliopisto (apulaisprofessori Juha Lavapuron johtama tutkimusryhmä) ja Turun yliopisto (prof. Anne Alvesalo-Kuusen johtama tutkimusryhmä).

Hankkeessa tutkitaan oikeuden ja yhteiskunnallisen turvallisuuden välistä suhdetta erityisesti perus- ja ihmisoikeuksien, turvallistamisen ja valvonnan näkäkulmasta. Yhteiskunnallista turvallisuutta tarkastellaan ilmiönä, joka koostuu yhtäältä lukuisista turvallisuusriskeistä ja toisaalta tarpeesta hallita näitä turvallisuusriskejä kansallisen ja ylikansallisen sääntelyn ja massamittaisen valvonnan keinoin. Tutkimusprojektissa analysoidaan kriittisesti erilaisten turvallistamisdiskurssien vaikutuksia kansalliseen ja ylikansalliseen lainsäädäntöön sekä kartoitetaan turvallisuuteen liittyvän kansallisen ja ylikansallisen sääntelyn valtiosääntöisiä rajoja.

Konsortiohankkeen kokonaisbudjetti on yli 900 000 euroa, josta Suomen Akatemian rahoitusosuus on 655 644 euroa.

Yhteiskunnallisen turvallisuuden suunnattuun hakuun osoitettiin 54 hakemusta, joista Suomen Akatemian Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta päätti rahoittaa viittä hanketta.

Rahoituspäätös Suomen Akatemian verkkosivuilla

Lisätiedot: tuomas.ojanen@helsinki.fi