Yhteystiedot

Oikeustieteellinen tiedekunta
PL 4
00014 Helsingin yliopisto
Käyntiosoite: Yliopistonkatu 3

Puh. 02941 911 (vaihde)

Sähköpostiosoite:
oik-tiedekunta[at]helsinki.fi

Palaute verkkosivuista:
oik-www-palaute[at]helsinki.fi

 

flamma

Tutkimustietojärjestelmä TUHAT

Lahjoita kursskirja

 

Twitter Seuraa oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Kimmo Nuotiota twitterissä
   
Helsinki Alumni -Facebook-sivu Oikeustieteellinen Facebookissa
   
Helsinki Alumni -Facebook-sivu Tutustu Helsinki Alumni -sivustoon Facebookissa ja tykkää
   
Helsinki Law -blogi Helsinki Law -blogi - Viimeisin postaus 23.05.2016: Miten pitäisi ajatella yliopistosta?

 

 

 

 

Oikeustieteellinen tiedekunta

Helsinki ja Xi'an aloittavat yhteistyön

Oikeustieteellinen tiedekunta ja Xi'an Jiao Tong –yliopisto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Helsingissä toukokuun alussa 2016.

Lue lisää »

 

Asiantuntijat kohtasivat Helsingissä Silkkitie-yhteistyön merkeissä

Helsingissä järjestettiin 9.-10. toukokuuta kansainvälinen konferenssi “Road to New Paradigms: Impact of China’s Silk Road Initiative in China, Central Asia and the EU”. Konferenssi toi yhteen eri alojen ja instituutioiden asiantuntijoita yli kymmenestä maasta. Silkkitie-hankkeen tavoitteena on edistää yhteistyötä Kiinan, Keski-Aasian, Venäjän ja Euroopan välillä. Kohteena on viisi eri osa-aluetta: toimintatapojen ja käytäntöjen yhtenäistäminen sekä lainsäädäntö, infrastruktuurin rakentaminen, kaupankäynti, valuutanvaihto sekä julkinen ja sosiaalinen yhteiskunnan tuki.

Lue lisää »

 

Heidi Lindfors Vuoden Opettaja

Pykälä ry valitsi huhtikuisessa vuosijuhlassaan Vuoden Opettajan tunnustuksena hyvästä ja sinnikkäästä työstä oikeustieteen opetuksen eteen. Tänä vuonna palkinnon sai oikeustieteen tohtori Heidi Lindfors.

Lue lisää »

 

Helsingin yliopisto sai kunniamaininnan Jessup-oikeustapauskilpailussa Washington D.C:ssä

Helsingin yliopisto osallistui kansainväliseen oikeuteen keskittyvään Jessup-oikeustapauskilpailuun 27.3.-3.4.2016 Washington D.C:ssä. Helsingin joukkue voitti kaksi neljästä ottelustaan, mutta ei sevliytynyt 32 parhaan joukkueen pudotuspelikierroksille.

Lue lisää »

 

Helsingin yliopiston joukkue menestyi Vis Mootissa Wienissä

Helsingin yliopiston joukkue sijoittui 32 parhaan joukkoon Vis Moot –oikeustapauskilpailussa Wienissä. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 314 yliopistoa. Kilpailun voitti Buenos Airesin yliopiston joukkue, jota vastaan Helsingin yliopisto karsiutui kilpailun päättävillä niin sanotuilla eliminaatiokierroksilla. Ensimmäisellä eliminaatiokierroksella Helsinki pudotti jatkosta brasilialaisen Unicuritiban.

Lue lisää »

 

Helsingin yliopiston Vis Moot -joukkue sijoittui kolmanneksi Tukholman Pre-Mootissa

Helsingin yliopiston joukkue sijoittui kolmanneksi asianajotoimisto Mannheimer Swartlingin ja Tukholman yliopiston järjestämässä kahdeksannessa vuosittaisessa Tukholman Pre-Mootissa. Pre-Mootissa valmistauduttiin ennen pääsiäistä Wienissä järjestettävään Vis Moot-oikeustapauskilpailuun. Pre-Mootin voitti Ottawan yliopiston joukkue. Kaikkiaan Pre-Mootiin osallistui 12 yliopistoa.

Lue lisää »

 

Helsingin yliopiston joukkue menestyi Vis East -oikeustapauskilpailussa Hong Kongissa

Helsingin yliopiston joukkue sai kunniamaininnan vastaajan muistiosta ja pääsi ensimmäisenä suomalaisena joukkueena eliminaatiokierroksille eli 32 parhaan yliopiston joukkoon Vis East -oikeustapauskilpailussa Hong Kongissa. Helsingin joukkue kilpaili neljällä varsinaisella kierroksella Chennain, Georgetownin ja Münsterin ja Doshishan yliopistojen kanssa. Eliminaatiokierroksella Helsinki karsiutui ja Singapore National University meni jatkoon.

Lue lisää »

 

Kun aseet puhuvat – Poliittinen väkivalta Espanjan ja Suomen sisällissodissa

Oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professorin Jukka Kekkosen kirja ”Kun aseet puhuvat – Poliittinen väkivalta Espanjan ja Suomen sisällissodissa” on kokonaisesitys Suomen ja Espanjan sisällissodista ja niiden poliittisesta väkivallasta. Suomen ja Espanjan sisällissodissa yhteiskunnallinen järjestelmä romuttui ja poliittinen väkivalta laajentui puhdistuksiksi.

Lue lisää »

 

Helsingin yliopisto menestyi Jessup-oikeustapauskilpailun Euroopan harjoitusturnauksessa Wienissä

Helsingin yliopisto menestyi hyvin kansainväliseen oikeuteen keskittyvän Jessup-oikeustapauskilpailun Euroopan harjoitusturnauksessa, joka järjestettiin 25.-27.2. Wienissä. Helsingin joukkue voitti kolme neljästä ottelustaan ja sijoittui lopulta kuudenneksi. Turnauksen voitti Israel.

Lue lisää »

 

Työlainsäädännön uudistaminen, kansainväliset sitoumukset ja perustuslaki

Erik Castren instituutti järjesti Helsingin yliopiston pienessä juhlasalissa 1.2. seminaarin aiheesta Työlainsäädännön uudistaminen, kansainväliset sitoumukset ja perustuslaki.

Lue lisää »

 

Helsingin yliopisto järjestää arvostetun oikeustapauskilpailun alueellisen finaalin

Helsingin yliopisto ja oikeustieteellinen tiedekunta isännöivät helmikuun 4.-7. päivä European Law Moot Court -oikeustapauskilpailun alueellista finaalia. European Law Moot Court on eurooppaoikeuden alan arvostetuin oikeustapauskilpailu ja yksi maailman suurimmista oikeustapauskilpailuista. Se kokoaa vuosittain yhteen satoja kunnianhimoisia opiskelijoita eurooppalaisista ja yhdysvaltalaisista yliopistoista. Helsingin alueellinen finaali järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Voittajajoukkue etenee finaaliin, joka kisataan Euroopan unionin tuomioistuimessa Luxemburgissa.

Lue lisää »

 

Ståhlberg-mitali oikeustieteelliselle

Oikeustieteellinen tiedekunta sai 21.12.2015 vantaanottaa presidentti K.J. Ståhlberg-mitalin, jonka luovuttivat tiedekunnalle K.J. Ståhlbergin säätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Hallberg ja hallituksen jäsen Matti Saarinen. Mitalin vastaanottivat tiedekunnan puolesta dekaani Kimmo Nuotio ja varadekaani Jarna Petman.

Lue lisää »

 

Professori Erkki Hollolle muotokuva Porthaniaan

Helsingin yliopisto on maalauttanut ympäristöoikeuden professorina vuosina 1997-2008 toimineesta Erkki Hollosta muotokuvan. Hollo on tunnettu merkittävänä oikeustieteen tutkijana eritoten ympäristöoikeuden alalla, jolta hänellä on laaja ja monipuolinen kirjallinen tuotanto. Hänen erikoistuessa ympäristöoikeuteen 1970-luvulla ala oli uusi ja marginaalissa, josta se on noussut nykypäivän merkittäväksi ja keskeiseksi oikeudenalaksi.

Lue lisää »

 

Tulevia väitöksiä tiedekunnassa

promootio

 

Lisää väitöstilaisuuksista

 

Tule takaisin alumni!

hidenAlumnina löydät uudelleen vanhat, hyvät ystävät ja toverit.

Liittymällä yliopiston alumnikampukselle saat yliopiston uutiskirjeen, joka takaa, että pysyt myös opiskelujen jälkeisessä elämässä kiinnostavimman tiedon äärellä. Lue lisää »


Uusimmat julkaisut TUHAT-tutkimustietojärjestelmässä

TUHAT-tutkimustietojärjestelmään