Yhteystiedot

Oikeustieteellinen tiedekunta
PL 4
00014 Helsingin yliopisto
Käyntiosoite: Yliopistonkatu 3

Puh. 02941 911 (vaihde)

Sähköpostiosoite:
oik-tiedekunta[at]helsinki.fi

Palaute verkkosivuista:
oik-www-palaute[at]helsinki.fi

 

flamma

Tutkimustietojärjestelmä TUHAT

Lahjoita kursskirja

 

Twitter Seuraa oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Kimmo Nuotiota twitterissä
   
Helsinki Alumni -Facebook-sivu Oikeustieteellinen Facebookissa
   
Helsinki Alumni -Facebook-sivu Tutustu Helsinki Alumni -sivustoon Facebookissa ja tykkää
   
Helsinki Law -blogi Helsinki Law -blogi - Viimeisin postaus 3.11.2016: Ajatuksia opetustaidon kehittämisestä ja arvioinnista

 

 

 

 

Oikeustieteellinen tiedekunta

Ulla Liukkuselle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki

Suomen Tasavallan Presidentti on myöntänyt Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin työoikeuden ja kansainvälisen yksityisoikeuden professori Ulla Liukkuselle.

Kaikki kunniamerkit »

 

Oikeustieteellinen koulutus, Vaasa sekä opiskelijoiden ainejärjestö Justus ry 25 vuotta

Vaasan hovioikeudessa vietettiin perjantaina 11.11.2016 Vaasassa annettavan Oikeustieteellisen koulutuksen sekä opiskelijoiden ainejärjestön yhteistä lämminhenkistä 25-vuotisjuhlaa.

Lue lisää »

 

Helsingin yliopiston joukkue sijoittui 9. FDI Moot -oikeustapauskilpailun finaalissa Buenos Airesissa

Helsingin yliopisto osallistui kansainväliseen investointioikeuteen keskittyvän Foreign Direct Investment International Arbitration Moot -oikeustapauskilpailun maailmanlaajuiseen finaaliin 3.11.-6.11.2016 Buenos Airesissa.

Lue lisää »

 

Rahoitusta yksityisyyden oikeudelliseen ja poliittiseen tutkimukseen

Rehtori myönsi yliopiston kolmivuotisen tutkimusmäärärahan yliopistolehtori Susanna Lindroos-Hovinheimon johtamalle tutkimushankkeelle Reconfiguring Privacy – A Study of the Political Foundations of Privacy Regulation vuosiksi 2017-2019.

Lue lisää »

 

Ylioppilaskunnan palkinto vuoden kaksikielisyysteosta professori Johan Bärlundille

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on jakanut ylioppilaskunnan palkinnon vuoden kaksikielisyysteosta professori Johan Bärlundille ja kielikeskuksen yliopistolehtorille Lis Auviselle.

Lue lisää »

 

Eurooppalainen oikeustiede globaaleissa kehyksissä

– Miten eurooppalainen oikeustiede pärjää? kysyi Hans Micklitz 4.11.2017 Porthaniassa pitämässään FiDiPro-luennossa “The/A European Advantage in Legal Scholarship”. Saksalainen Micklitz, joka on vuosia toiminut kansainvälisen talousoikeuden professorina Euroopan yliopistoinstituutissa (EUI) Firenzessä, on ensimmäinen Suomen Akatemian Finland Distinguished Professor -ohjelmaan valittu oikeustieteen professori ja historian professorin Bo Stråthin jälkeen toinen humanistis-yhteiskuntatieteen alalta Helsingin yliopistossa.

Lue lisää »

 

Rahoitusta ihmiskehon muokkauksen oikeudelliseen ja eettiseen tutkimukseen

Tiedekunnan tohtorikoulutettava Céline Aludaat-Dujardin sai tukea väitöskirjatyöhön Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. Rahasto jakoi sunnuntaina 9.10. hallituksen syyskokouksen yhteydessä palkintoina ja apurahoina 11,5 miljoonaa euroa, mikä on rahaston historian suurin yhteissumma. Apurahoja ja palkintoja jaetaan tieteen, taiteen ja muun yhteiskunnallisen toiminnan edistämiseen sekä yksityishenkilöille että työryhmille ja yhteisöille.

Lue lisää »

 

Tiedekunta sai uusia varadekaaneja

Viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari ja siviili- ja kauppaoikeuden yliopistonlehtori Ville Pönkä on nimitetty oikeustieteellisen tiedekunnan uusiksi varadekaaneiksi.

Lue lisää »

 

Astrid Thors vierailulla Vaasan yksikössä

Astrid Thors, joka on viimeksi toiminut Etyjin vähemmistövaltuutettuna, kävi Vaasan yksikössä 29.9.2016 pitämässä Skypen välityksellä luennon CICAMiin (Centre for International Conflict Analysis and Management) Hollantiin.

Lue lisää »

 

Vaihto-ohjelma toi eurooppalaisia tuomareita vierailulle

Euroopan juridisen koulutusverkoston järjestämän vaihto-ohjelman puitteissa tiedekunnassa vieraili tuomareita muista Euroopan maista perehtymässä suomalaiseen lakimieskoulutukseen 23.9.2016.

Lue lisää »

 

Tohtorikoulutettavaksi kansainväliseen ja monipuoliseen ympäristöön

Oikeustieteen tohtoriohjelma hakee seitsemää tohtorikoulutettavaa määräaikaisiin työsuhteisiin. Niistä neljässä ala on täsmennetty: yhtenä alana on arvopaperimarkkinaoikeus ja kaksi ovat ruotsinkielisiä, joista toinen on yksityisoikeuden ja toinen julkisoikeuden alalla. Neljännen tohtorikoulutettavan tehtävään kuuluu koordinoida tiedekunnan yhteistyötä Venäjän oikeustieteellisten tiedekuntien kanssa ja avustaa Helsinki Law Clinic -toiminnassa.

Lue lisää »

 

Oikeustieteelliselle alalle sähköinen yhteisvalinta

Oikeustieteellisen alan dekaanikokous on päättänyt Rovaniemellä 16.9.2016, että oikeustieteelliset yksiköt siirtyvät valtakunnalliseen yhteisvalintaan vuonna 2018. Samalla päätettiin käynnistää sähköisen valintakokeen valmistelu. Sähköiseen valintakokeeseen siirrytään vuoteen 2019 mennessä ottamalla samalla huomioon kokemukset sähköisestä ylioppilaskokeesta.

Lue lisää »

 

Ihmisoikeuksien lamakausi

Presidentti Tarja Halonen puhui maanantaina 12. syyskuuta Helsingin yliopistolla seminaarissa, jossa tarkasteltiin ihmisoikeuksien tilaa Suomen oikeudessa kuluneen neljännesvuosisadan aikana. Seminaari järjestettiin professori Martin Scheininin väitöskirjan 25-vuotisjuhlan kunniaksi. "Ihmisoikeussopimuksien soveltaminen on kuin vanhan talon korjaus, jossa on pakko asua remontin ajan: kun yhden kohdan saa kuntoon, vaatii toinen jo huomiota. Samalla vaatimukset kasvavat koko ajan", Halonen totesi.

Lue lisää »

 

Tiedekunnan neuvottelukunta kokoontui

Oikeustieteellisen tiedekunnan neuvottelukunta kokoontui tarkastelemaan ajankohtaisia aiheita uuden lukuvuoden alkajaisiksi 6.9.2016. Alkuvuoden yt-neuvottelut ja hallinnon palveluorganisaation muutokset aiheuttavat omia haasteitaan tiedekunnan toiminnalle. Myös yliopiston profilointihankkeet - joissa oikeustieteellinen on vahvasti mukana - varainhankinta ja tiedekunnan henkilöstösuunnitelma olivat esillä neuvottelukunnan kokouksessa.

Lue lisää »

 

Tule takaisin alumni!

hidenAlumnina löydät uudelleen vanhat, hyvät ystävät ja toverit.

Liittymällä yliopiston alumnikampukselle saat yliopiston uutiskirjeen, joka takaa, että pysyt myös opiskelujen jälkeisessä elämässä kiinnostavimman tiedon äärellä. Lue lisää »


Uusimmat julkaisut TUHAT-tutkimustietojärjestelmässä

TUHAT-tutkimustietojärjestelmään