Yhteystiedot

Oikeustieteellinen tiedekunta
PL 4
00014 Helsingin yliopisto
Käyntiosoite: Yliopistonkatu 3

Puh. 02941 911 (vaihde)

Sähköpostiosoite:
oik-tiedekunta[at]helsinki.fi

Palaute verkkosivuista:
oik-www-palaute[at]helsinki.fi

 

flamma

Tutkimustietojärjestelmä TUHAT

Lahjoita kursskirja

 

Twitter Seuraa oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Kimmo Nuotiota twitterissä
   
Helsinki Alumni -Facebook-sivu Oikeustieteellinen Facebookissa
   
Helsinki Alumni -Facebook-sivu Tutustu Helsinki Alumni -sivustoon Facebookissa ja tykkää
   
Helsinki Law -blogi Helsinki Law -blogi - Viimeisin postaus 23.05.2016: Miten pitäisi ajatella yliopistoa?: Osa 3 Kerran tutkija, aina tutkija

 

 

 

 

Oikeustieteellinen tiedekunta

Tiedekunta sai uusia varadekaaneja

Viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari ja siviili- ja kauppaoikeuden yliopistonlehtori Ville Pönkä on nimitetty oikeustieteellisen tiedekunnan uusiksi varadekaaneiksi.

Lue lisää »

 

Astrid Thors vierailulla Vaasan yksikössä

Astrid Thors, joka on viimeksi toiminut Etyjin vähemmistövaltuutettuna, kävi Vaasan yksikössä 29.9.2016 pitämässä Skypen välityksellä luennon CICAMiin (Centre for International Conflict Analysis and Management) Hollantiin.

Lue lisää »

 

Vaihto-ohjelma toi eurooppalaisia tuomareita vierailulle

Euroopan juridisen koulutusverkoston järjestämän vaihto-ohjelman puitteissa tiedekunnassa vieraili tuomareita muista Euroopan maista perehtymässä suomalaiseen lakimieskoulutukseen 23.9.2016.

Lue lisää »

 

Tohtorikoulutettavaksi kansainväliseen ja monipuoliseen ympäristöön

Oikeustieteen tohtoriohjelma hakee seitsemää tohtorikoulutettavaa määräaikaisiin työsuhteisiin. Niistä neljässä ala on täsmennetty: yhtenä alana on arvopaperimarkkinaoikeus ja kaksi ovat ruotsinkielisiä, joista toinen on yksityisoikeuden ja toinen julkisoikeuden alalla. Neljännen tohtorikoulutettavan tehtävään kuuluu koordinoida tiedekunnan yhteistyötä Venäjän oikeustieteellisten tiedekuntien kanssa ja avustaa Helsinki Law Clinic -toiminnassa.

Lue lisää »

 

Oikeustieteelliselle alalle sähköinen yhteisvalinta

Oikeustieteellisen alan dekaanikokous on päättänyt Rovaniemellä 16.9.2016, että oikeustieteelliset yksiköt siirtyvät valtakunnalliseen yhteisvalintaan vuonna 2018. Samalla päätettiin käynnistää sähköisen valintakokeen valmistelu. Sähköiseen valintakokeeseen siirrytään vuoteen 2019 mennessä ottamalla samalla huomioon kokemukset sähköisestä ylioppilaskokeesta.

Lue lisää »

 

Ihmisoikeuksien lamakausi

Presidentti Tarja Halonen puhui maanantaina 12. syyskuuta Helsingin yliopistolla seminaarissa, jossa tarkasteltiin ihmisoikeuksien tilaa Suomen oikeudessa kuluneen neljännesvuosisadan aikana. Seminaari järjestettiin professori Martin Scheininin väitöskirjan 25-vuotisjuhlan kunniaksi. "Ihmisoikeussopimuksien soveltaminen on kuin vanhan talon korjaus, jossa on pakko asua remontin ajan: kun yhden kohdan saa kuntoon, vaatii toinen jo huomiota. Samalla vaatimukset kasvavat koko ajan", Halonen totesi.

Lue lisää »

 

Tiedekunnan neuvottelukunta kokoontui

Oikeustieteellisen tiedekunnan neuvottelukunta kokoontui tarkastelemaan ajankohtaisia aiheita uuden lukuvuoden alkajaisiksi 6.9.2016. Alkuvuoden yt-neuvottelut ja hallinnon palveluorganisaation muutokset aiheuttavat omia haasteitaan tiedekunnan toiminnalle. Myös yliopiston profilointihankkeet - joissa oikeustieteellinen on vahvasti mukana - varainhankinta ja tiedekunnan henkilöstösuunnitelma olivat esillä neuvottelukunnan kokouksessa.

Lue lisää »

 

Tule takaisin alumni!

hidenAlumnina löydät uudelleen vanhat, hyvät ystävät ja toverit.

Liittymällä yliopiston alumnikampukselle saat yliopiston uutiskirjeen, joka takaa, että pysyt myös opiskelujen jälkeisessä elämässä kiinnostavimman tiedon äärellä. Lue lisää »


Uusimmat julkaisut TUHAT-tutkimustietojärjestelmässä

TUHAT-tutkimustietojärjestelmään