Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska
Helsingin yliopisto Helsingin yliopisto
 

Pohjoismainen yhteistyö

 

 

 

Nordplus opiskelijavaihto ja Nordlys-stipendit

Koordinaattori Anne Sofie Hokkanen, puh. (09) 2941 22178

NORDPLUS (Nordiskt program för studenter, lärare och administratörer inom högre utbildning) on Pohjoismaiden ministerineuvoston stipendijärjestelmä opetusalan pohjoismaisen yhteistyön ja liikkuvuuden lisäämiseksi pohjoismaisten yliopistojen ja korkeakoulujen kesken.

Varoja myönnetään tieteenalakohtaisille verkostoille opiskelija- ja opettajaliikkuvuuteen sekä yhteisiä intensiivikursseja, opinto-ohjelmia ja verkostokokouksia varten. Ohjelman periaatteet edellyttävät, että opiskelijan stipendiaattina suorittamat opinnot luetaan hyväksi hänen tutkinnossaan. Opiskelijastipendin suuruus on 200 €/kk. Stipendiin kuuluu lisäksi matka-avustus, joka määräytyy kohteen mukaan. Verkostolla on oikeus summien muutoksiin.

Nordplus -stipendivaroja haetaan kerran vuodessa, pääsääntöisesti alkukeväällä. Mahdollisia keväältä jäljellejääneitä stipendejä voi hakea rästihaussa syksyllä. Laitokset, jotka kuuluvat johonkin Nordplus-verkostoon, tiedottavat itse opiskelijoilleen mahdollisuudesta hakea stipendiä. Jos laitos ei kuulu mihinkään ainekohtaiseen Norplus-verkostoon, voi opiskelija hakea stipendiä Nordlys-verkoston kautta.

Lisätietoja Nordplus -opiskelumahdollisuuksista saat verkostojen yhdyshenkilöiltä, tiedekuntien kansainvälisten asioiden suunnittelijoilta ja kansainvälisen vaihdon palveluista (erityisesti Nordlys).

 

Pikalinkkejä: