Tiedotteet Yhteystiedot
PL 62 (Viikinkaari 11)
00014 Helsingin yliopisto

mmtdk-hallinto(at)helsinki.fi
mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Facebook

Instagram University of Helsinki

Euroopan agronomit ratkomassa maataloustuotannon haasteita ilmastollisilla äärirajoilla 20.-24.8.2012

Maataloustuotannon suuri kysymys lähitulevaisuudessa on ilmastonmuutokseen sopeutuminen. Alan huippututkijat kokoontuvat Helsinkiin European Society for Agronomyn kongressiin pohtimaan maataloutta niin mantereemme maantieteellisillä äärillä kuin myös ilmastollisilla rajoilla. Viljelykasveja tarkastellaan laajalla skaalalla molekyylitasolta aina pellon ekosysteemeihin saakka. Yksi keskeisistä aihepiireistä on kasvintuotannon kestävyyden kehittäminen muun muassa lannoitusratkaisujen tai kasvivuorotuksen avulla.

Kongressin tähtivieraisiin kuuluvat muun muassa talvenkestävyysekspertti Brian Fowler Saskatchewanin yliopistosta Kanadasta ja viljelymenetelmiä tutkinut John Kirkegaard Australiasta sekä alun perin argentiinalainen, mutta nykyisin Espanjassa toimiva Gustavo Slafer, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä satopotentiaalin nostamiseksi sekä lajikejalostuksen keinoin että parempia viljelymenetelmiä kehittämällä.

ESA-kongressi järjestetään joka toinen vuosi ja se pidetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Kongressi antaa suomalaistutkijoille erinomaisen mahdollisuuden tuoda esiin Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa tehtävää tasokasta tutkimusta kasvintuotannon eri näkökulmista, muun muassa kasvintuotannon kestävyyden kehittämistä uusien ja monipuolisten viljelykasvien ja viljelymenetelmien avulla.

ESA:an kuuluu korkeakoulujen, viranomaistahojen, tutkimuskeskusten ja yritysten edustajia agronomian alalta. ESA julkaisee neljännesvuosittain ilmestyvää uutislehtistä, järjestää koulutusta ja tarjoaa verkkoympäristön jäsenilleen, mikä helpottaa muun muassa yhteishankkeiden kehittämistä ja yhteistyökumppaneiden löytämistä. Se julkaisee myös korkeatasoista European Journal for Agronomy -julkaisua.

Lisätietoa ESA-kongressista: www.esa12.fi
Yliopistonlehtori, ESA:n ja kongressin toimikunnan puheenjohtaja Frederick Stoddard frederick.stoddard@helsinki.fi 050-4150379
Professori Pirjo Mäkelä Pirjo.Makela@helsinki.fi, 040-8275501

Kongressin ohjelma löytyy verkosta maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan sivuilta.