Hakeminen maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan

<mänty>

 

Ajankohtaista

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan valintakoe järjestetään 19.5.2016. Katso hakukohteesi koesali täältä.

Tiedekunnan uudet hakusivut on julkaistu! Löydät lisätietoa hakemisesta, valintakokeista ja opiskelusta täältä.

Jos sinulla on kysyttävää opiskelijavalinnasta, ota yhteyttä sähköpostilla
(mmtdk-opintoasiat@helsinki.fi).

 

<mänty>

 

Hakeminen tiedekuntaan

Perustutkinnon suorittajat eli kandidaatti- ja maisteriopiskelijat valitaan kevään opiskelijavalinnassa joko lähtö- ja valintakoepisteiden perusteella tai pelkästään valintakoemenestyksen perusteella.

Opiskelemaan haetaan pääasiassa yhteishaun kautta tiedekunnan päävalinnassa eli valintakokeessa. Valintakoe järjestetään toukokuussa. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan heinäkuussa ja opinnot alkavat elokuun lopulla järjestettävällä orientoivalla jaksolla. Lue lisätietoa valintakokeesta täältä.

Päävalinnan lisäksi tiedekuntaan voi hakea aikaisempien opintojen perusteella maisterihaussa.  Alemman korkeakoulututkinnon tai avoimessa yliopistoissa opintoja suorittaneet voidaan tietyin ehdoin hyväksyä opiskelijoiksi erillisvalinnassa ilman pääsykoetta. Lue lisää avoimen yliopiston väylästä ja siirtohausta täältä.

Tiedekunnassa on viisi kansainvälistä maisteriohjelmaa, joissa opiskelukielenä on englanti. Maisteriohjelmiin voivat hakea kaikki Suomessa tai ulkomailla alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet. Maisteriohjelmien hakuaika päättyy 27.1.2016.

Erillisten opintojen suoritusoikeus voidaan myöntää korkeakoulu- tai ammattitutkinnon suorittaneelle henkilölle esimerkiksi tutkinnon täydentämiseksi tai ammatillisen pätevyyden lisäämiseksi. Erillisten opintojen opinto-oikeuden perusteella ei voida suorittaa tutkintoa.

Usein kysyttyä valinnoista


Tiedekunnan opintoasiainpalveluiden yhteystiedot

Helsingin yliopisto
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
PL 62 (käyntiosoite Viikinkaari 11, Infokeskus, 3. kerros)
00014 Helsingin yliopisto

Sähköposti: mmtdk-opintoasiat (at) helsinki.fi

Puhelin: 02941 58022 tai 02941 58449
Opintotoimiston puhelinpäivystys p. 02941 59772 (tiistaisin klo 9-11 ja torstaisin klo 13-15)