Opiskelijatarinoita

opiskelijat äänessä

Seuraa uusien opiskelijoiden blogia!

Neljä syksyllä 2014 tiedekunnassa opintonsa aloittanutta kertoo Fuksivuosi Viikissä -blogissa ensimmäisestä opiskeluvuodestaan.

Anna-Kaisa Salovaara

Vuonna 2014 ylioppilaaksi kirjoittanut Riina Helander opiskelee elintarviketieteitä. Hakemaan innostivat kiinnostus luonnontieteisiin, erityisesti biologiaan ja kemiaan, mutta käytäntöäkin piti olla. Riinaa kiinnostaa elintarviketieteissä todella moni asia, aina tuotekehityksestä markkinointiin ja ruuan alkutuotannosta globaaliin ravinnon riittävyyteen ja laatuun.

Noora Sassali

Sini Salko on toista fuksivuotta yliopistossa aloitteleva metsätieteiden opiskelija. Veri on vetänyt luonnonvara-alalle alusta lähtien; lukion jälkeen Sini opiskeli vuoden metsätaloutta ammattikorkeakoulussa ennen kuin vaihtoi Viikin vihreisiin maisemiin. Sinin blogikirjoituksissa pohditaan kestävää kehitystä ja luontoarvoja.

Noora Sassali

Aino Pesola on tuore biotekniikan fuksi. Haaveet teekkarielämästä vaihtuivat biotekniikkaan, sillä mielenkiinto kloonaukseen ja sonnien jalostamiseen – tai uraan Fazerin tuotekehittelijänä – nousivat välivuoden aikana prosessiteekkariuden ohi. Valintaan puoltavasti vaikuttivat myös Viikissä kotoista tunnelmaa luovat lehmät.

Noora Sassali

Agroekologian maisteriopintoja suorittamaan tullut Riina Koivuranta on aiemmalta koulutukseltaan ympäristösuunnittelija. Työelämän ja vanhempainvapaiden jälkeen tiedonjano kasvoi niin suureksi, että hörppy Viikin ylitsevuotavasta maljasta tuntui tarpeelliselta. Blogikirjoituksissaan Riina pohtii miltä maistuvat opinnot tauon jälkeen ja kuinka yhdistetään opiskelu ja perhe-elämä.

      

Uusimmat blogikirjoitukset Fuksivuosi Viikissä-blogissa:

Edellisenä lukuvuotena blogiin kirjoittivat Anna-Kaisa ja Noora. Bloggaajia on ollut jo vuodesta 2011, myös heidän kirjoituksensa löytyvät blogin arkistosta.

 

MUITA OPISKELIJATARINOITA TIEDEKUNNASTA

                           

Voit lukea nykyisten opiskelijoiden ajatuksia ja opiskeluelämän kertomuksia myös Opiskelijat äänessä-blogista. Klikkaa yllä olevaa kuvaa päästäksesi blogiin!


Lisää opiskelijoiden kertomuksia

Harjoittelusta työelämätaitoja, kontakteja ja lisäoppia

Jenny Bjårs ja Breno Gil ovat päässeet soveltamaan yliopistolla opittuja taitoja harjoittelussa metsäsuunnittelun ohjelmistoja tarjoavassa Simosolissa. Breno jopa ministerin matkassa.

Lue, mitä Jenny ja Breno ovat päässeet tekemään harjoittelussa

Biotekniikassa yhdistyvät eri luonnontieteet

"Labrassa on ollut kiva päästä itse tekemään kaikenlaisia kokeita", kertoo Salla Kyheröinen.

Lue, mitä Salla miettii biotekniikan opinnoista

Viikissä vaihtoehtoja luonnontieteilijöille!

Silja Nousiainen vaihtoi fysiikan ravitsemustieteeseen ja suosittelee muillekin luonnontieteistä kiinnostuneille maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opintotarjontaan tutustumista.

Lue, mitä Silja kertoo opinnoistaan

Goda studiekamrater samt inspirerande och sakkunniga lärare ökar motivationen

Näringslära är ett av de mest populära programmen vid agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten.

Läs Charlottas tankar om studierna

Ammattikorkeakoulun kautta yliopistoon

Elintarvike-ekonomia tuntui luontevalta valinnalta, kun restonomiksi valmistunut Mona Turpeinen halusi syventää opintojaan yliopistossa.

Lue Monan kertomus opiskelijan arjesta

Ainejärjestötoiminnasta verkostoja ja ajanvietettä

Elintarviketeknologian opiskelija Pauliina Vuorinen on ainejärjestöaktiivi.

Lue, mitä Pauliina kertoo ainejärjestötoiminnasta

 

Kasvintuotannon biologia: Tutkijaksi tai isännäksi

Kasvintuotannon biologian opiskelija Jyri Savolainen kävi vuonna 2005 työharjoittelussa Pohjois-Dakotassa katsomassa, miten maataloutta tehdään Amerikan tyyliin.

Lue lisää kasvintuotannon biologian opiskelusta

Maatalousekonomia:  Maataloutta monipuolisesti

Opiskeluja valitessaan Antti Jaakkola puntaroi yliopiston ja ammattikorkeakoulun metsätalouden opintojen välillä. Vaaka kallistui Viikkiin ja maatalousekonomiaan.

Lue lisää maatalousekonomian opiskelusta

Metsäekologia: Metsästä on moneksi

Ennen yliopisto-opintojaan Viikissä Johanna Haapala arvelee omanneensa tyypillisen kaupunkilaiskäsityksen siitä, mikä on hyvä metsä.

Lue lisää metsäekologian opiskelusta