Opiskelijatarinoita

opiskelijat äänessä

Seuraa uusien opiskelijoiden blogia!

Kaksi syksyllä 2015 tiedekunnassa opintonsa aloittanutta kertoo Fuksivuosi Viikissä -blogissa ensimmäisestä opiskeluvuodestaan.

Olen Eeva, innokas ja aina tapahtumiin valmis maataloustieteiden fuksi. Lukion jälkeen vietetyn välivuoden jälkeen päädyin kuin päädyinkin Viikkiin. Lehmät ja maatalous ovat vieneet maajussin tyttären sydämen jo aikaa sitten ja voisikin sanoa, ettei omena kauaksi puusta putoa. Suuri talo Hämeenkyrössä Pirkanmaalla vaihtui Latokartanon Ylioppilaskylän soluasuntoon Helsingissä, mutta näkee täälläkin sentään lehmiä - muuallakin kuin kirjojen sivuilla.

 

Hei, olen Hanna, uusi maataloustieteiden fuksi. Ylioppilaaksi olen kirjoittanut jo vuonna 2009, jonka jälkeen lähdin lukemaan käsityönopettajaksi. Opettajuus ei kuitenkaan lopulta tuntunut minulle ominaiselta, joten usean vuoden harkinnan (ja opiskelun) jälkeen päätin kääntää kelkkani aivan uuteen suuntaan ja lähteä opiskelemaan Viikkiin maataloustieteitä. Erityisesti lehmät ovat sydäntäni lähellä ja tarkoitukseni onkin suuntautua kotieläintieteeseen. Luentosalista minut löytää usein neule käsissäni, joten neulomuksia saattaa eksyä myös tänne blogin puolelle ainakin kuvien muodossa.

      

Uusimmat blogikirjoitukset Fuksivuosi Viikissä-blogissa:

Edellisenä lukuvuotena blogiin kirjoittivat Riina H., Sini, Aino ja Riina K. Bloggaajia on ollut jo vuodesta 2011, myös heidän kirjoituksensa löytyvät blogin arkistosta.

 

MUITA OPISKELIJATARINOITA TIEDEKUNNASTA

                           

Voit lukea nykyisten opiskelijoiden ajatuksia ja opiskeluelämän kertomuksia myös Opiskelijat äänessä-blogista. Klikkaa yllä olevaa kuvaa päästäksesi blogiin!


Lisää opiskelijoiden kertomuksia

Harjoittelusta työelämätaitoja, kontakteja ja lisäoppia

Jenny Bjårs ja Breno Gil ovat päässeet soveltamaan yliopistolla opittuja taitoja harjoittelussa metsäsuunnittelun ohjelmistoja tarjoavassa Simosolissa. Breno jopa ministerin matkassa.

Lue, mitä Jenny ja Breno ovat päässeet tekemään harjoittelussa

Biotekniikassa yhdistyvät eri luonnontieteet

"Labrassa on ollut kiva päästä itse tekemään kaikenlaisia kokeita", kertoo Salla Kyheröinen.

Lue, mitä Salla miettii biotekniikan opinnoista

Viikissä vaihtoehtoja luonnontieteilijöille!

Silja Nousiainen vaihtoi fysiikan ravitsemustieteeseen ja suosittelee muillekin luonnontieteistä kiinnostuneille maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opintotarjontaan tutustumista.

Lue, mitä Silja kertoo opinnoistaan

Goda studiekamrater samt inspirerande och sakkunniga lärare ökar motivationen

Näringslära är ett av de mest populära programmen vid agrikultur-forstvetenskapliga fakulteten.

Läs Charlottas tankar om studierna

Ammattikorkeakoulun kautta yliopistoon

Elintarvike-ekonomia tuntui luontevalta valinnalta, kun restonomiksi valmistunut Mona Turpeinen halusi syventää opintojaan yliopistossa.

Lue Monan kertomus opiskelijan arjesta

Ainejärjestötoiminnasta verkostoja ja ajanvietettä

Elintarviketeknologian opiskelija Pauliina Vuorinen on ainejärjestöaktiivi.

Lue, mitä Pauliina kertoo ainejärjestötoiminnasta

 

Kasvintuotannon biologia: Tutkijaksi tai isännäksi

Kasvintuotannon biologian opiskelija Jyri Savolainen kävi vuonna 2005 työharjoittelussa Pohjois-Dakotassa katsomassa, miten maataloutta tehdään Amerikan tyyliin.

Lue lisää kasvintuotannon biologian opiskelusta

Maatalousekonomia:  Maataloutta monipuolisesti

Opiskeluja valitessaan Antti Jaakkola puntaroi yliopiston ja ammattikorkeakoulun metsätalouden opintojen välillä. Vaaka kallistui Viikkiin ja maatalousekonomiaan.

Lue lisää maatalousekonomian opiskelusta

Metsäekologia: Metsästä on moneksi

Ennen yliopisto-opintojaan Viikissä Johanna Haapala arvelee omanneensa tyypillisen kaupunkilaiskäsityksen siitä, mikä on hyvä metsä.

Lue lisää metsäekologian opiskelusta