Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Tiedekunnasta valmistuttiin juhlavasti

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan huhtikuisessa valmistujaisjuhlassa pohdittiin historiaa ja tulevaisuudennäkymiä.

Maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta valmistuu vuosittain yhteensä yli 500 tohtoria, maisteria ja kandidaattia. Valmistumistaan juhlivat täyttävätkin hyvin jopa Helsingin yliopiston päärakennuksen ison juhlasalin. Näin myös tänä vuonna huhtikuun puolivälissä.

Musiikillista tunnelmaa perinteisen juhlavaan tilaisuuteen toivat Savolaisen Osakunnan Laulajat, ja tiedekunnan tervehdyksen esitti dekaani Marketta Sipi.

Juhlapuhujaksi kutsuttu Fazer-konsernin strategiasta ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja, KTT Heli Arantola kertoi omasta urapolustaan ja kehotti vastavalmistuneita olemaan ylpeitä kuulumisestaan tiedeyhteisöön. Hän korosti, että akateeminen loppututkinto on avain sekä syvällisempään tieteeseen perehtymiseen että käytännön toiminnan kehittämiseen.

Vastavalmistuneen puheen piti MMM Johanna Haapala, joka korosti, että hyvinkin perinteisiksi koetut maatalous ja metsäala ovat nyt yllättäen nousseet poliittiseen keskiöön biotalous-nosteen myötä.

– Olemmekin yllättäen muodin huipulla. Eikä syyttä. Itse en olisi uskonut opintoja aloittaessani, että valmistun maailmaan, jossa suomalaisesta, kestävästi tuotetusta puusta tehdään autoihin tankattavaa dieseliä, ja niinkin eksoottisesta raaka-aineesta kuin kaurasta valmistetaan suomalaisena innovaationa lihankorviketta, joka revitään käsistä Stockan herkussa, Haapala totesi.

valmistuneetPuheiden ja valmistuneiden kukituksen jälkeen keväistä juhlintaa jatkettiin cocktail tilaisuudella. Pikkupurtavan ja kuohuviinilasillisen ääressä puheensorina täytti juhlalämpiön, kun valmistuneet ja tiedekunnan opetusväki muistelivat yhteistä opiskeluaikaa ja vaihtoivat ajatuksia esimerkiksi tulevaisuuden työelämästä.

Teksti: Elina Raukko