Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Instagram University of Helsinki

Professori Hely Tuorilan muotokuva paljastettu

Hely Tuorila valokuvamuotokuva

Eläkkeelle piakkoin siirtyvä elintarvikkeiden aistinvaraisen laatututkimuksen professori Hely Tuorila on saanut muotokuvansa yliopiston kokoelmiin.

Professori Hely Tuorila siirtyy eläkkeelle keväällä 2016. Hänen vuonna 1983 alkanutta monipuolista työuraansa Helsingin yliopistossa haluttiin muistaa tilaamalla hänestä valokuvamuotoinen muotokuva yliopiston kokoelmiin. Valokuvaaja Wilma Hurskaisen (http://wilmahurskainen.com/) ottama kuva paljastettiin viime perjantaina Viikissä perinteikkäin juhlamenoin. Muotokuva otettiin viljapellolla lokakuussa laskevan auringon säteiden valossa.

Professori Hely Tuorila on vuodesta 1998 toiminut elintarvikkeiden aistinvaraisen laatututkimuksen professorina. Hän on vuosien varrella kouluttanut merkittävän määrän alan asiantuntijoita ja osallistunut aktiivisesti sekä tieteelliseen että yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hely Tuorila kutsuttiin Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi vuonna 2010.

onnittelukimppu
Professori Hely Tuorila on toiminut elintarviketieteiden laitoksen johtajana 2003–2006 ja tiedekunnantutkimuksesta vastaavana varadekaanina 2010–2013. Hän on Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön tieteellisen neuvottelukunnan pitkäaikainen jäsen ja oli sen puheenjohtaja vuosina 2007–2009.

Professori Hely Tuorila (vas.) sai muotokuvan paljastuksen yhteydessä monia lämminhenkisiä onnitteluita
Hely Tuorila ja valokuvaaja Vilma Hurskainen   Hely Tuorila Tuhat-tutkimustietokannassa
Valokuvamuotokuvan idean kirkastuminen ja toteutus vei neljä tapaamiskertaa. Professori Hely Tuorila (vas.) kiinnitti huomiota Wilma Hurskaisen kuviin jo Yliopisto-lehdessä.

Teksti ja kuvat Elina Raukko