Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Herkkujen Suomi alkaa taas

Pöytä on katettu herkkusuille, kun lähiruokamessut saapuvat Helsingin sydämeen 21-23. elokuuta. Rautatientorilla pidettävillä messuilla pääsee maistelemaan ja ostamaan erilaisia ruokia eri puolelta Suomea. Tiedekunta on menossa mukana.

Herkkujen Suomi-messuja pidetään nyt neljättä kertaa, ja ne tuovat Helsingin ydinkeskustaan yli sata lähi- ja luomuruoan tuottajaa ja valmistajaa yhdestätoista eri maakunnasta. Samaan aikaan vietetään Syystober-olutjuhlaa, jossa on tarjolla kymmenittäin kotimaisten pienpanimoiden oluita.

Messut ovat olleet joka vuosi suosittu tapahtuma. Viime vuonna paikalle vieraili kahden ja puolen päivän aikana lähes 65 000 kävijää. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Ruokakojujen, maakuntien ja yritysten lisäksi messualueelta löytyy teltta, jossa alan järjestöt ja yhteisöt esittelevät toimintaansa. Tiedekunnalla on siellä tänäkin vuonna oma piste, ja sinne ovat tervetulleita kaikki. Aiempina vuosina paikan päällä ovat poikenneet esimerkiksi useat alumnit, nykyiset opiskelijat, tiedekunnassa opiskelusta kiinnostuneet tai tieteestä uteliaat vieraat.

Herkkuja, ohjelmaa ja oivalluksia

Messuilla on paljon erilaista ohjelmaa myyntikojujen lisäksi. Paikan päällä pidetään esimerkiksi grillausnäytöksiä, joista voi saada hyviä kokkausvinkkejä. Lisäksi Rautatientorilla valitaan Suomen paras olut ja kuullaan useaan otteeseen elävää musiikkia. Ruokakasvatusta tai -tietoutta ei ole myöskään unohdettu – aiheesta on useita tietoiskuja ja esityksiä tarjolla.

Tiedekunnan pisteellä sen sijaan on tänä vuonna mahdollisuus osallistua maataloustieteiden kysymyksiin pureutuvaan tietovisaan ja kuulla lisää opintotarjonnasta. Pisteeltä saa myös hakea erilaisia esitteitä ja tietoa esimerkiksi esimerkiksi alumnitoimintaan pääsee mukaan. Kuulumisia saa myös tulla vaihtamaan tai vain pysähtyä katselemaan.

Herkkujen Suomi -tapahtuma on avoinna Helsingin Rautatientorilla 21.-23.8.2014 torstaina kello 16–21.30, perjantaina kello 11–20 ja lauantaina kello 10–18. Pienten panimoiden Syystoberin olutteltta on avoinna torstaista lauantaihin aina kello yhteen asti.

Katso herkut ja ohjelma >>
Katso kuvia tapahtumasta tiedekunnan Facebook-sivuilta >>