Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Instagram University of Helsinki

Osa seppeleistä jo sidottu – kohta se alkaa

Torstaina se alkaa – promootiojuhla! Tiedekunnan promootioon 5.-7.6. osallistuu noin 170 vastavalmistunutta maisteria ja tohtoria, 50 vuotta sitten valmistuneita riemumaistereita ja -tohtoreita sekä kunniatohtoreita Suomesta ja ulkomailta.

Promootion juhlallisuudet kestävät yhteensä kolme päivää harjoituksineen, illallisineen ja tanssiaisineen. Torstaina harjoitellaan promootioaktin askelmerkit kuntoon, sidotaan loput seppeleet ja hiotaan miekka. Perjantaina promootion osallistujia voi bongata kaupungilta: Aktin jälkeen yliopiston päärakennuksesta siirrytään kulkueessa Tuomiokirkkoon ja takaisin. Illalla juhlat jatkuvat kaikille yhteisillä promootioillallisilla.

Lauantaina huviretkeillään ja tanssitaan. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä patsaskulkue kiemurtelee kaupungin keskustan halki kohti Tähtitorninmäkeä, jolla tervehditään nousevaa aurinkoa.

Promootion juhlinta alkoi jo Floran päivänä 13.5, kun promootion yleiseksi seppeleensitojattareksi valittiin ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinosen tytär Satu Heinonen. Viime sunnuntaina osa maisteripromovendeistä ja heidän seuralaisistaan osallistui esiseppeleensitojaisiin.

Kunniatohtorit edustavat tiedekunnan alojen kärkeä

Promootiossa myös vihitään kunniatohtoreiksi kahdeksan tiedekunnan eri aloilla ansioitunutta henkilöä.

Turun yliopiston professori Eva-Mari Aron tutkimus edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä. Hän paneutuu muun muassa energia- ja ympäristökysymyksiin.

Professori Sir David Baulcombe (Cambridge, Englanti )on kuuluisa kasvimolekyylibiologian ja -virologian tutkija.

Elävä Itämeri -säätiön perustaja, FT Ilkka Herlin edistää Itämeren suojelua ja sen osana kestävää maataloutta tieteen ja politiikan saumakohdasta käsin.

Tallinnan teknisen yliopiston professori Toomas Paalmen ominta alaansa on fermentointi ja elintarviketeknologia.

Kenialainen professori Fredrick Owino työskentelee tällä hetkellä konsulttitehtävissä kansainvälisen metsäpolitiikan alalla. Hän on vaikuttanut merkittävästi yliopistollisen metsäopetuksen syntymiseen Keniassa.

Vuorineuvos Simo Palokangas on ollut tekemässä monista suomalaisista elintarvikealan yrityksistä kilpailukykyisiä ja kansainvälistyneitä pörssiyrityksiä.

Akatemiaprofessori Kaisa Poutanen Itä-Suomen yliopistosta on kansainvälisesti arvostettu kokojyväviljan ja erityisesti rukiin puolestapuhuja.

Professori Cindy Prescott The University of British Columbiasta, Kanadasta on kunnostautunut muun muassa metsien ravinnekierron ja varsinkin metsämaan ravinteiden saatavuudelle tärkeiden hajotusprosessien tutkijana.

Promootioaktia on mahdollista seurata verkkolähetyksenä yliopiston sivujen kautta.

Kuva Floran päivän juhlasta: Jaakko Martikainen