Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Satu Heinonen promootion yleiseksi seppeleensitojattareksi

Satu HeinonenMaatalous-metsätieteellisen tiedekunnan promovendit aloittivat promootion juhlinnan Floran päivänä valitsemalla promootion yleisen seppeleensitojattaren.

Tehtävään valitaan perinteisesti joku sopivan ikäinen tiedekunnan professorien jälkikasvun joukosta. Viikin kartanossa käydyn latinankielisen vaalin tuloksena tehtävään valittiin Satu Heinonen, ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinosen tytär.

- Quo fit, ut Virgo Clarissima Satu Heinonen corollas nostras nectendas curet, julisti gratista Saara Pietilä vaalin päätteeksi.

Vaalin jälkeen promovenditoimikunnan lähetystö suuntasi fanfaarin saattelemana Heinosille seppeleensitojatarta kosimaan. Kosintaan myönnyttiin, ja tuore yleinen seppeleensitojatar esiteltiin promootiokansalle Kumtähden kentällä yhdessä myöskin tänä vuonna promootiota viettävän filosofisen tiedekunnan seppeleensitojattaren Tii Pylvänäisen kanssa.

Floran päivän juhlinta jatkui lounaalla Berghyddanissa, minne siirryttiin Kumtähden kentältä juhlavasti kulkueessa.

Kevään hengetär opastaa promovendejä

Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa itsekin kotieläintiedettä opiskeleva Satu Heinonen kertoo odottavansa tulevia tehtäviään mielenkiinnolla.

- On hienoa olla osa tällaista perinnettä.

Yleisen seppeleensitojattaren tehtäviin kuului aiemmin kaikkien maisteripromovendien seppeleiden sitominen, mutta nykyisin, promootioiden kasvettua, tehtävänkuvaa on kevennetty – noin 150 seppeleen sitominen olisi melkoinen urakka.

- Opastan promovendeja ja heidän seuralaisiaan seppeleiden sidonnassa esiseppeleensitojaisissa ja varsinaisissa seppeleensitojaisissa, Satu kertoo.

Satulla on tärkeä rooli myös hengen luojana ja promootion keulakuvana: Yleinen seppeleensitojatar symboloi promootiojuhlinnassa kevättä, nuoruutta ja uskoa tulevaisuuteen.

Lue lisää promootiosta 5.-7.6.2014 >>

Teksti: Sanna Schildt