Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Promootion järjestelyt täydessä vauhdissa

Yhdet harjoitukset, yksi promootioakti. Jumalanpalvelus ja tunnustukseton tilaisuus. Kolme illallista, huviretki. Tanssiaiset. Yöllinen kulkue. Kukkia ja musiikkia. Kymmeniä puheita. Ulkomaita myöten saapuvia vieraita, tarkkoja pukeutumiskoodeja. Miten tämä kaikki saadaan pysymään hyppysissä? Kolmipäiväisen juhlan järjestelyjen ytimessä on promovenditoimikunta, johon kuuluu yli kolmekymmentä reipasta promovoitavaa maisteria ja tohtoria.

– Meillä on hyvä porukka kasassa. Mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten omaa promootiota juhlitaan, on innostanut monet mukaan, kertoo promovenditoimikuntaa luotsaava gratista Saara Pietilä.

Retkivastaavista rehuryhmään

Saara Pietilä on gratistana yksi tiedekunnan promootiotoimikunnan jäsenistä. Toimikuntaan kuuluvat Pietilän lisäksi promoottori Hannu Salovaara, yliairut Miina Rautiainen, juhlamenojen ohjaaja Jari Valkonen, promootiosihteeri Essi Päivärinta ja tiedottaja Sanna Schildt. Toimikunta vastaa promootion suurista linjoista, promovenditoimikunta hoitaa tilaisuuden hienosäätöä.

Saara Pietilän koordinoima promovenditoimikunta on jakautunut tiimeihin, joista jokainen on vastuussa yhdestä osa-alueesta. Jokaiselle tapahtumalle on oma tiiminsä, jonka lisäksi muun muassa koristelut, riemumaisterit ja airuet ovat saaneet omat vastuuporukkansa.

– Valmistelut ovat nyt vauhdissa. Tällä hetkellä tiimeissä pohditaan tilaisuuksien tarjoiluja ja ohjelmarunkoja, Pietilä sanoo.

Kohta kositaan

Järjestelytiimit puuhastelevat kevään mittaan omien tehtäviensä parissa. Seuraava suuri etappi promootion kulussa on Floran päivä 13.5., jolloin kokoonnutaan Kumtähden kentälle piknikille.

– Ohjelmassa on musiikkia ja puheita ja tarjolla tietysti kuohuviiniä, Pietilä paljastaa.

Ennen tilaisuutta promovendit käyvät kosimassa yleistä seppeleensitojatarta tai seppeleensitojaa. Seppeleensitoja perinteisesti on valittu tiedekunnan professorien tai muiden merkkihenkilöiden naimaikäisten tyttärien ja nykyisin myös poikien joukosta ohjaamaan seppeleiden sidontaa ja sitomaan seppeleet ilman seuralaista promootioon tuleville.

Myös maistereiden ja tohtoreiden tanssiharjoitukset alkavat jo hyvissä ajoin ennen varsinaista h-hetkeä, joka on kesäkuun alussa.

Ilmoittaudu nyt!

Promootion ilmoittautumisaika päättyy helmikuun lopussa, joten vielä ehtii mukaan. Keväällä valmistuvien maistereiden ja tohtoreiden kannattaa pitää mielessä, että ilmoittautua pitää jo nyt, vaikka paperit ottaisikin ulos vasta myöhemmin keväällä. Jotta todistuksen ehtii saada, maisterintutkielman arvosanan täytyy olla tiedekuntaneuvoston hyväksyttävänä 8.4.2014.

– Tiedekunnasta 50 vuotta sitten valmistuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan riemumaistereina ja tohtoreina, Saara Pietilä muistuttaa.

Lisää tietoa promootiosta ja ilmoittautumisesta promootion verkkosivuilla >>

Promovenditoimikuntaan mahtuu vielä muutama innokas tekijä. Ota yhteys gratista Saara Pietilään (saara.pietila(at)helsinki.fi), jos haluat olla mukana järjestämässä vuoden parhaimpia juhlia!

Teksti: Sanna Schildt
Kuva: Vuoden 2008 promootion Floran päivän piknik, Ari Aalto / Eero Roine