Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Jatko-opiskelijat siirtyvät tohtoriohjelmiin

Helsingin yliopiston tohtorikoulutus uudistuu. Yliopistoon on perustettu neljä tutkijakoulua, joiden alle sijoittuu 32 tohtoriohjelmaa. Uudistuksen suurin muutos tulee olemaan se, että jokainen tohtorikoulutettava tulee kuulumaan johonkin tohtoriohjelmaan. Kukin tohtorikoulutettava kuuluu yhteen tohtoriohjelmaan.

Tiedekunnat koordinoivat kukin joitakin tohtoriohjelmia, mutta tiedekuntien tohtorikoulutettavat voivat kuulua muihinkin kuin niihin.

- Esimerkiksi maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa koordinoidaan AGFOREE- ja MBDP-tohtoriohjelmia, mutta tohtorikoulutettavat voivat kuulua johonkin yhteensä 12 tohtoriohjelmasta, tiedesihteeri Seija Oikarinen maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta kertoo.

Sopivin vaihtoehto jokaiselle

Tohtorikoulutettavat ilmoittautuvat tohtoriohjelmiin vuoden 2014 aikana. Siirtymisestä on tulossa lisäohjeita.

- Nyt kannattaa tutustua tohtoriohjelmiin ja pohtia yhdessä ohjaajan tai pääaineen vastuuprofessorin kanssa itselle sopivaa tohtoriohjelmaa, Oikarinen kannustaa.

Kun tutkijakoulut ja tohtoriohjelmat pääsevät kunnolla käyntiin, ne tarjoavat kursseja ja opetusta tohtorikoulutettaville, toivottavasti jo keväällä 2014 alkaen.

- Tiedekunnan ja yliopiston tohtoriohjelmien verkkosivuja päivitetään sitä mukaan kun uutta tietoa tulee, joten niitä kannattaa seurata ahkerasti, Oikarinen vinkkaa.

Rahoitusta haettavana

Tohtoriohjelmissa on parhaillaan meneillään myös tohtorikoulutettavien tehtäväpaikkahaku. Yliopiston tohtoriohjelmissa on haettavana 1.1.2014 alkavia määräaikaisia 1-4-vuotisia yliopiston rahoittamia tohtorikoulutettavan tehtäviä. Hakua koskevat tarkemmat tiedot löytyvät tohtoriohjelmakohtaisista hakuilmoituksista.

- Tässä haussa on kysymys rahoituksen hakemisesta. Haun avulla ei ilmoittauduta tulevaan tohtoriohjelmaan, Seija Oikarinen tarkentaa.

Viikin kampuksen järjestettiin jatko-opiskelijoille ja heidän ohjaajille lokakuun alussa tiedotustilaisuus tohtorikoulutuksen muutoksista 1.1.2014 alkaen.

Tohtoriohjelmien ja yliopiston verkkosivuilta löytyy lisätietoja tohtoriohjelmista ja paikkahausta

Kuva: 123rf