Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Ensimmäinen Viikkispeksi tulee!

Speksit eli menevät ja musiikkipitoiset opiskelijateatteriesitykset ovat vanha yliopistoperinne, mutta Viikissä ei speksejä ole järjestetty. Nyt asiantilaan on saatu korjaus – ensimmäinen Viikkispeksi näkee päivänvalon ensi viikolla.

- Ajatus viikkiläisten tekemästä speksistä on varmasti pyörinyt monien opiskelijoiden mielissä usein viime vuosikymmenten aikana. Muistan itsekin fuksiviikolla kyselleeni, tekeekö täällä joku taho speksiä, ja jos ei, niin miksi? Miksipä tosiaan, ihmettelee speksin tuottajatiimiin kuuluva Ville Makkonen.

Aiemmin on saatettu ajatella, ettei speksin tekemiseen riittäisi resursseja. Siihen tarvitaan rahoituksen lisäksi noin 40 henkilön kokoinen crew.

-Toisaalta on saatettu ajatella, ettei speksaaminen ole välttämättä Viikissä opiskelevien ihmisten mukavuusalueella. Mutta siitähän kaikessa uuden oppimisessa ja rajojen rikkomisessa nimenomaan on kysymys. Kuvittele mielikuvituksellisen piiri, jonka sisällä lukee mukavuusalue ja ulkopuolella mielettömät elämykset. Menkää ulos sieltä piiristä, Makkonen rohkaisee.

Inspiraatio Viikkispeksi vol. 1:n tekemiseen syntyi ihan viimeistään Maatalous-metsäylioppilaiden liiton ainejärjestöillassa syksyllä 2012. Speksille otolliseen ilmapiiriin on varmasti vaikuttanut osaltaan myös tiedekuntajärjestön uudelleensyntyminen vuonna 2011.

- Aktiivinen opiskelijatoiminta tarvitsee taustalleen toimivan ja innovatiivisuuteen kannustavan opiskelijayhteisön. Tässä vaiheessa lienee aiheellista esittää speksin CREW:n puolesta mitä nöyrimmät kiitokset Maatalous-metsäylioppilaiden liitolle koko speksin mahdollistamisesta!

Speksin tekeminen käynnistyi tuottajatiimin valinnalla. Heti vuoden 2013 alussa tuottajat lähtivät koordinoimaan speksin toteutusta. Kaikki alkoi aikataulusuunnitelmien tekemisellä, ja pian kerättiin jo opiskelijoista koostuva speksin tekijäryhmä eli CREW, joka on täydentynyt vielä ihan loppumetreilläkin. Hyvä niin.

- Ilman CREW:n jokaisen toimijan panosta emme olisi tässä - tai siis ensi viikolla Gloriassa. Te olette kaikki upeita! Suurimpia haasteita speksissä on ollut varmasti kokonaisuuden johtaminen, käsikirjoitus ja taiteellinen synkronointi. Suuret kiitokset siis ohjaajallemme Bartjelle, joka on onnistunut yhdistämään palapelin palaset yhdeksi teokseksi, Makkonen kiittelee.

- Vaikka opiskelijaelämärintamalla onkin jo koettu yhtä sun toista, speksin tuottaminen on ollut varmasti yksi ikimuistoisimmista projekteista. Tämän jälkeen voin valmistua rauhassa ja siirtyä työelämään onnellisena.

Viikkispeksin esitykset 6.-7.11.2013 klo 19 Gloriassa, Pieni Roobertinkatu 12. Sinne!

Lisää speksistä Facebookissa ja speksin sivuilla! Liput 15 euroa Tiketistä.

Kuva: Viikkispeksi CREW