Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Lähiherkut valtaavat taas Rautatientorin

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on mukana Herkkujen Suomi -tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla 22.-24.8.2013. Tule sinäkin!

Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Herkkujen Suomi tuo Helsingin ydinkeskustaan yli sata lähi- ja luomuruuan tuottajaa ja valmistajaa. Rautatientorilla vietetään samanaikaisesti myös Syystober-olutjuhlaa, jossa on tarjolla kymmenittäin kotimaisia pienpanimoiden oluita. Maakuntien ja yritysten lisäksi toimintaansa esittelevät ruokaketjun järjestöt ja yhteisöt omassa teltassaan – tervetuloa tiedekunnan esittelypöydän ääreen juttelemaan ruoasta, alan opinnoista ja alumneille tarjolla olevasta ohjelmasta!

Herkkujen Suomi innostaa lähiruuan ystävät aitojen, suomalaisten makujen äärelle. Viime vuonna tapahtumassa vieraili kahden ja puolen päivän aikana yli 60 000 kävijää. Tänä vuonna tapahtuma on avoinna torstaina 22.8. (Taiteiden yö) klo 16–22, perjantaina 23.8. 11–20 ja lauantaina 24.8. klo 10–18.

Ruuan ja oluen lisäksi tapahtuma-alueella on ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuman avajaisissa valitaan Suomen paras olut. Taiteiden yönä ohjelmalavalla nähdään Will Funk For Food -tanssiryhmä. Maa- ja metsätalousministeriön grillaussessioissa vierailee julkisuudesta tuttuja henkilöitä ja alan asiantuntijoita. Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm on mukana tapahtumalavalla keskustelemassa lauantaina 24.8. kello 14.

Fogelholm haluaa innostaa grillaajia lisäämään kasviksia grillille.

- Monet kasvikset, kuten paprika, kesäkurpitsa ja maissi, kypsyvät grillillä erinomaisesti. Ne keventävät myös sopivasti muuten turhan raskasta perinteistä grilliruokaa, professori vinkkaa.

- Ja ehkä tällainen positiivinen kesän kasviskokemus voisi jopa innostaa miehiä syömään enemmän kasviksia talvellakin, Fogelholm pohtii.

Kävijöille maksuttoman tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -teemaryhmä, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti.

Tutustu Herkkujen Suomeen >>

Kuva: Herkkujen Suomi / Henrik Kettunen