Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Sampsalaiset mukana Farmarissa

Farmari-messut kutsuvat tänä vuonna Seinäjoelle 3.-6.7. Käy moikkaamassa sampsalaisia osastolla A18!

Alansa huipputapahtuma, kymmenien tuhansien kävijämäärät kokoava Farmari-maatalousnäyttely järjestetään tänä vuonna Seinäjoella 3.-6.7. Tätä nykyä vain joka toinen vuosi pidettävillä messuilla suomalaisen ruoan tuotanto on monipuolisesti esillä. Ammattilaiset saavat tietoa alan uutuuksista, laitteista ja ideoista, ja messuvieraat voivat viettää kesäisen päivän maaseutuun ja maatalouteen tutustuen.

Maatalouspolitiikan huippuja ja miniatyyrihevosia

Farmari-messuilla on satoja näytteilleasettajia ja monipuolinen ohjelma. Esimerkiksi Maa- ja metsätalousministeriö ja Farmari-näyttely järjestävät yhdessä maatalousnäyttelyn avajaisten yhteydessä 3.7. Seinäjoki Areenassa keskustelutilaisuuden EU:n yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta. Tilaisuudessa aiheesta kertoo ja yleisön kysymyksiin vastaa EU-komission maatalouspääosaston (DG Agri) tuore pääjohtaja Jerzy Plewa.

Yhtenä vetonaulana Seinäjoen Farmarissa on esimerkiksi ennätyksellinen hevososasto, jonne saapuu monenlaisia hevossuperlatiiveja. Soinilainen Amanda edustaa maailman suurinta hevosrotua shirenhevosta, ja sen säkäkorkeus on 190 cm. Alavudelta taas saapuu eurooppalainen miniatyyrihevonen, jonka säkäkorkeus on 79 cm.

- Farmarissa miniatyyrihevosella on mukana myös varsa, Esperar Pingo Cinderela, joka on Farmarin aikaan parin kuukauden ikäinen. Varsan säkäkorkeus ylittää tällä hetkellä juuri ja juuri 50 senttiä, ja se käyttää kissanvaljaita, kertoo hevosen omistaja, alavutelainen Minna Kivistö.

Sampsalaiset kertovat opiskelusta

Maataloustieteiden opiskelijoiden ainejärjestön Sampsa ry:n opiskelijat esittelevät osastollaan Seinäjoki Areenassa paikalla A18 maataloustieteiden opiskelua Helsingin yliopistossa Viikin kampuksella.

-Teemme messuilla maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa tutummaksi ihmisille ja kerromme tiedekunnan opiskelumahdollisuuksista. Paikalla esittelemässä eri pääaineiden edustajia maataloustieteiden ja taloustieteen laitoksilta, tervetuloa juttelemaan, Sampsan puheenjohtaja Touko Laukkanen toivottaa.

Sampsalaisilta kannattaa kysellä myös tiedekunnan alumnitoiminnasta. Liittymällä maksutta mukaan alumneiksi tiedekunnasta valmistuneet saavat kutsuja tiedekunnan tapahtumiin ja kuulevat ensimmäisten joukossa alansa uusista tuulista.

Lue lisää Farmari-messuista ja tutustu ohjelmaan Farmarin verkkosivuilla >>
Tutustu Sampsaan >>