Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Kansainvälisyyttä valmistumisjuhlassa

Yli 60 maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta valmistunutta juhlisti saavutustaan valmistumisjuhlassa 12.4. Mukana juhlimassa oli tänä vuonna myös ilahduttavan suuri määrä kansainvälisistä maisteriohjelmista valmistuneita.

Juhlapuhujaksi saapui Helsingin Sanomien päätoimittaja, itsekin metsätieteitä tiedekunnassa opiskellut Mikael Pentikäinen. Hän painotti puheessaan laaja-alaisen sivistyksen merkitystä.

- Kun tänään – kovenevan kansainvälisen kilpailun keskellä – mietimme, minkä varaan Suomi voi jatkossa menestystään perustaa, keskeisellä sijalla on sivistys ja osaaminen. Hukka meidät perii, jos tuhoamme väärällä politiikalla sivistyksemme perustan, koulu- ja yliopistojärjestelmämme. Se on erittäin keskeinen kansallisen kilpailukyvyn ja Suomessa toimivien yritysten menestyksen lähde, Pentikäinen sanoi.

- Oppi on monelle tie onneen ja hyvinvointiin. On suuri asia, että se on tarjolla kaikille Suomessa asuville.

Myös kansainvälisyys, jossa maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on menestynyt hyvin, on Pentikäisen mukaan voimavara.

- Meillä on yrityksissä ja yliopistoissa yhä enemmän kollegoja ulkomailta. Se rikastaa ajatteluamme ja yhteiskuntaamme.

Tiedekunnan oppiaineet ovat tärkeitä ajassa, jota leimaa ilmastonmuutos, ruokakriisit ja monenlaiset lisääntyvät ympäristöhaasteet.

- Sillä, mitä tiedekunta tutkii ja opettaa, on entistä suurempi yleinen merkitys, ja suuri se on ollut aiemminkin. Tällaisessa maailmassa saa ylpeästi kertoa, mistä tulee ja mitä on yliopistolla oppinut, tiedekunnan alumni kertoi.

Valmistuneen puheen piti tänä vuonna MMT Sepul Barua. Baruan toi aikanaan Bangladeshista Helsinkiin mahdollisuus yhdistää metsätieteitä ekonomiaan yhdessä Euroopan parhaista yliopistoista. Opintojen itsenäisyys ja luonteva yhteys opettajiin tekivät opinnoista sujuvia ja miellyttäviä.

Suomalaisten metsäsuhde on tehnyt Suomessa useita vuosia viettäneeseen Baruaan syvän vaikutuksen.

- Suomalaisille metsät ja puut merkitsevät niin paljon muutakin kuin niiden tuottamia ympäristö- ja taloushyötyjä: ne ovat osa suomalaisen kulttuurin ja elämän ydintä. Itsekin pääsin nopeasti sisään suomalaisten metsärakkauteen, jopa niin ettei päiväni ole nykyisin täydellinen ilman vähintään lyhyttä kävelyä metsässä, Induforilla työskentelevä Barua kertoi.

Ensi keväänä valmistumisjuhlaa ei järjestetä, sillä vuorossa on joka kuudes vuosi järjestettävä juhla, kolmipäiväinen maisteri- ja tohtoripromootio. Kaikki tiedekunnasta valmistuneet, joita ei vielä ole promovoitu, voivat osallistua. Mikäli tulijoita on enemmän kuin paikkoja, etusija on edellisen promootion jälkeen valmistuneilla maistereilla ja tohtoreilla.

Kuvia valmistumisjuhlista tiedekunnan Facebook-sivuilla >>

Tutustu promootioon >>