Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Tuttuja ja tutkimusta alumni-illassa

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alumni-illassa 21.3.2013 pohdittiin globaalia vastuuta ja ekosysteemipalvelujen merkitystä. Lisäksi nautittiin juhlapöydän antimista, musiikista sekä hyvästä alumniseurasta.

Vuosittain järjestettävässä alumni-illassa oli tänä vuonna esillä tiedekunnan tutkimuksen käytännönläheisyys ja ajankohtaisuus. Tiedeosuuden esityksistä huomattiin, että tutkijat ovat mukana ratkaisemassa päivän polttavia kysymyksiä kuten ruoan riittävyyttä ja maaperän elinvoimaisuuden säilymistä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Mobiilineuvola Intiaan

Metsätieteiden alumni Maija Maanavilja kertoi tulleensa kuulemaan ravitsemusfysiologian professori Marja Mutasen esitystä Intiassa tehtävästä ravitsemusneuvonnasta, koska on itsekin vieraillut maassa.

- Omien kokemusteni perusteella Intiassa on edelleen hyvin köyhiä ja kehittymättömiä kyliä. Oli mielenkiintoista kuulla, miten tutkimusryhmä aikoo viedä suomalaisen neuvolajärjestelmän kehitysmaiden äitien ulottuville mobiilisovelluksena. Hienoa, että neuvolatoiminnasta vuosien aikana kertynyttä tietoa ja taitoa voidaan soveltaa uusiin olosuhteisiin ja samalla edistää naisten ja lasten asemaa, Maija pohti.

Professori Marja Mutasen tutkimusryhmä on kuvannut suomalaisesta näkökulmasta esimerkiksi lasten ruokintaan ja hygieniaan keskittyviä lyhyitä opetusvideoita. Videoista tehdään paikallisiin oloihin sopivia versioita yhdessä intialaisten terveydenhoitajien ja äitien kanssa.

- Tavoitteenamme on luoda neuvolatoiminnan aihepiirit kattava videopankki, josta äidit ja terveydenhoitajat voivat tarpeidensa mukaisesti löytää vastauksia lasten hoitoon ja terveyteen liittyviin kysymyksiin, professori Mutanen kertoi.

Kehitysmaissa ja monissa nopeasti kehittyvissä maissa kuten Intiassa on naisten ja lasten terveystilanne huono muun muassa tiedon puutteen vuoksi. Lukutaidottomien äitien tai heidän lähipiiriensä käytössä on kuitenkin älypuhelimia, joita on tarkoitus hyödyntää tiedon jakamisessa.

Seurustelua ja iltapalaa

Tiedeosuuden jälkeen keskustelu ja ilta jatkuivat EE-talossa musiikin ja hyvän ruoan siivittäminä.

Dekaani Marketta Sipi kiitti aktiivisia alumneja osallistumisesta niin tiedekunnan työelämätapahtumiin, markkinointiponnistuksiin kuin varainhankinnan kampanjoihinkin. Erityisesti hän vielä muistutti tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettavasta Vuoden vaikuttaja –palkinnosta, mikä voidaan ojentaa myös alumnille tunnustuksena esimerkillisestä toiminnasta tiedekunnan tunnettavuuden ja vaikuttavuuden edistämiseksi.

Tutustu tiedekunnan alumnitoimintaan
Liity maksuttomaan Alumnikampus-verkkopalveluun. Muistathan myös päivittää muuttuneet yhteystietosi kampukselle, jotta pysyt ajan tasalla tapahtumista.
Valokuvia juhlista

Teksti Salla Mehtälä