Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Instagram University of Helsinki

Coach Café kuroo yhteen työelämää ja yliopistoa

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ja bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan
alumnit sparrasivat opiskelijoita työelämään Viikin illassa.

Sattuma, harjoittelu, headhuntaus, kiinnostava gradupaikka, kollegan vinkki, työpaikkailmoitus, kesätyötä seurannut työtarjous. Yliopistosta ponnistaneiden alumnien uratarinat ovat eripituisia, suoria ja mutkikkaita, kiinnostava työ sattumalta löydetty tai tarkkojen suunnitelmien ja määrätietoisen etenemisen tulos. Viikin työelämäillassa tunnelma on rento ja iloinen, mukana on edustava kymmenen hengen joukko tiedekuntien alumneja ja kolmekymmentä työelämäasioista kiinnostunutta opiskelijaa.

yhteistyönä toista kertaa 25.10. järjestettyyn Coach Caféhen rekrytoitiin alumneja muun muassa Alumnikampukselta, jonne mukaan liittyneet alumnit voivat ilmoittaa kiinnostuksensa toimia esimerkiksi mentoreina. Seinäjoella toimivassa Maaseutuvirastossa osastonjohtajana toimiva Esko Leinonen sai kuulla Coach Cafésta kollegaltaan ja innostui.

- Tilaisuus vaikutti mielenkiintoiselta ja halusin tulla paikan päälle katsomaan. Maaseutuvirasto on rekrytointisuunnitelmansa mukaisesti yhteyksissä eri oppilaitoksiin ja tartumme mielellämme tämän tyyppisiin mahdollisuuksiin.

Coach Café tarjosi alumneille mahdollisuuden esitellä omaa työnantajaansa, mutta myös
verkostoitua opiskelijoiden ja muiden alumnien kanssa. Samassa ryhmässä keskustelleet
alumnit Laura Koskinen ja Hanna Seimola löysivät yhteisen sävelen nopeasti.

- Meitä yhdisti samanlainen tausta, maailmankuva ja suhtautuminen työhön, koulutussuunnittelijana ja tiedottajana työskentelevä Laura hymyilee.

Fiilistelyä ja CV-vinkkejä

Kansantaloudellista metsäekonomiaa opiskelevan Jenni Räsäsen mielestä työelämäilta osoittautui hyödylliseksi ja antoi perspektiiviä opintoihin ja työelämään. Myös perinnöllisyystieteen opiskelija Sanna Timonen viihtyi illan keskusteluissa ja piti ryhmäjakoa toimivana.

- Oli mukava päästä juttelemaan usean alumnin kanssa ja saada lisätietoa erilaisista työpaikoista. Alumnien henkilökohtaiset kokemukset ovat kiinnostavia ja tärkeitä.

Muutamissa pöydissä jaettiin myös CV-vinkkejä ja kuultiin käytännöllisiä ohjeita rekrytointityötä tehneiltä alumneilta.

Dosentti, THL:n erikoistutkija ja bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan alumni Tuuli Lahti kehui työelämäiltaan osallistuneita opiskelijoita innostuneiksi ja aktiivisiksi keskustelijoiksi. Alumnien yhteinen viesti oli, ettei urapolun tarvitse olla luotisuora, vaan valintojaan on hyvä välillä puntaroida ja miettiä. Esimerkiksi Coach Cafén pöydässä.

Teksti: Johanna Mäenpää
Kuvat: Veikko Somerpuro

Coach Cafén valmentaja-alumnit:
Merilin Pienimäki, MMM, asiantuntija, Sito Oy
Laura Koskinen, MMM, koulutussuunnittelija & tiedottaja, TJS Opintokeskus
Hanna Seimola, FM, ympäristökasvatusvastaava, WWF
Erkki Ikäheimo, MMM, Vice President, REACHLaw Oy
Reetta Kivelä, ETT, tutkimusteknologi, Fazer –konserni
Valtteri Saurila, MMM, yhteyspäällikkö, Lähivakuutus
Tuuli Lahti, dosentti (neurofysiologia, TY), FT, erikoistutkija, THL
Riikka Kylväjä, FM, ylitarkastaja, Valvira
Marko Pesu, FM, suunnitteluasiantuntija, Inpek Oy, tuntiopettaja, Helsingin yliopiston Avoin yliopisto