Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Instagram University of Helsinki

Poneja, pässejä ja papukaijoja Päivässä maalla

Päivä maalla -tapahtumassa on ohjelmaa koko perheelle Viikissä Gardeniassa, Viikin opetus- ja tutkimustilan pihapiirissä sekä Viikin kirkolla sunnuntaina 16.9.

Opetus- ja tutkimustilalla voi ihailla kotieläimiä ja maatalouskoneita tai kokeilla lypsämistä lypsyrastilla. Pientä maksua vastaan pääsee hevoskärryajelulle tai saada kasvomaalauksen. Myynnissä on makkaraa, kahvia ja muita virvokkeita. Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan esittelypisteelle voi tulla kyselemään ja keskustelemaan opiskelusta, tutkimuksesta ja alumnitoiminnasta. Tiedekunta tarjoaa alumneilleen kahvit!

Gardenian pihapiirissä pidetään suoramyyntitoria, jossa on tänä vuonna ennätysmäärä myyjiä paikalla. Myynnissä muun muassa käsitöitä, mehuja, leivonnaisia ja vihanneksia. Lapsille on katuliitumaalausta ja ohjattua askartelua. Paikalla voi tutustua myös vieraslajeihin sekä Helsingin VPK:n paloautoon, joka on paikalla kello 12-14. Pienellä maksulla voi kokeilla poniratsastusta ja vetokoira-ajelua kello 11-13. Gardenian kahvila ja lounasravintola on avoinna.

Trooppisen puutarhan puolella voi sisäänpääsymaksulla osallistua opastetuille kierroksille sekä katsella papukaijoja, yrttinäyttelyä tai hedelmänkaiverrusnäytöstä kello 11-14.

Maatalousmuseon luona pidetään päiväkodin lastenvaatekirppistä ja paistetaan tikkupullaa nuotiolla. Viikin kirkolla on perhemessu kello 10. Lasten Viikin Stara -laulukilpailun voittajat esiintyvät kello 13.

Sampsalaisten traktorikyyti kuljettaa Viikin tilan ja kirkon välillä koko tapahtuman ajan.

Päivään maalla on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa ry, Gardenia ja Malmin seurakunta. Tapahtumapaikat: Gardenia ja opetus- ja tutkimustila: Koetilantie 1 ja 5, Viikin kirkko: Agronominkatu 5.

Koko ohjelma ja tarkempi aikataulu löytyy Gardenian verkkosivuilta.

Katso kuvia viime vuoden Päivä maalla -tapahtumasta tiedekunnan Facebook-sivuilta!