Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot
PL 62 (Viikinkaari 11)
00014 Helsingin yliopisto

mmtdk-hallinto(at)helsinki.fi
mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Facebook

Instagram University of Helsinki

Tiedekulmassa korjataan vuoden satoa

Taas on sadonkorjuun aika. Mutta mistä viljely alkaa? Onko alkuperällä merkitystä? Mitä tarkoittaa maatalouden ympäristötehokkuus? Eläinten hyvinvointi on tärkeää, mutta miten genomiikka siihen liittyy? Millaista ruokaa sinä valitset? Lähde matkalle pellosta pöytään – Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Aleksanterinkatu 7) korjataan vuoden satoa 27.–31.8.2012.

    MAANANTAI 27.8. Viljelyä pellolla ja pihalla
    Kello 12:00
  • Kaikki alkaa kasveista. Professori Jari Valkonen, mmtdk
  • Kasvit maan puhdistajina. Tohtorikoulutettava Petra Egilmez, mmtdk
  • Viljelmille hyödylliset ja haitalliset otukset. Yliopistonlehtori Tomas Roslin, mmtdk
  • Kello 17:00
  • Kaikki alkaa kasveista. Professori Jari Valkonen, mmtdk
  • Kaupunkilaislapset puutarhassa. Tohtorikoulutettava Taina Laaksoharju, mmtdk
  • Viljelmille hyödylliset ja haitalliset otukset. Yliopistonlehtori Tomas Roslin, mmtdk
    TIISTAI 28.8. Ruokakorin hinta- ja arvovalinnat
    Kello 12:00
  • Ruoka läheltä vai kaukaa. Keskustelemassa yliopistonlehtori Jarmo Juga (mmtdk, pj), professori Jyrki Niemi (MTT Maa- ja Elintarviketalouden tutkimuskeskus), erikoissuunnittelija Jukka Rajala (HY Ruralia-instituutti), MMM Aarne Schildt (Bosgård), ruokaguru Aki Arjola (Eat&Joy Farmers Market) sekä Kuluttajatutkimuskeskuksen edustaja
  • Kello 17:00
  • Mistä ruuan kuluttajahinta muodostuu? Vararehtori Jukka Kola, mmtdk
  • Vesijalanjälki yllättää. Kestävän kehityksen asiantuntija Aki Finér, Raisio Oyj
  • Alkuperällä on merkitystä. ETM Marjo Särkkä-Tirkkonen, HY, Ruralia-instituutti
  • Kestävyyden lautasmalli – laatu, hankinnat, valta. MMT Minna Mikkola, HY, Ruralia-instituutti
    KESKIVIIKKO 29.8. Kestävästi kotieläintuotteita
    Kello 12:00
  • Rakkaudella rasvasta – lehmän ruokinta vaikuttaa maitorasvaan. Professori Aila Vanhatalo, mmtdk
  • Papua pötsiin! Kotimaisia palkoviljoja tuontisoijan tilalle. Tohtorikoulutettava Laura Puhakka, mmtdk
  • Kananmunien uudet reitit kaupan hyllylle. Professori (1.9.2012 alkaen) Jarmo Valaja, mmtdk
  • Kello 16:00
  • Genomisella valinnalla nopeasti tuloksiin. Yliopistonlehtori Jarmo Juga, mmtdk
  • Teollisuuden puheenvuoro: genomisen valinnan merkitys elinkeinolle. Jalostusjohtaja Jussi Peura, Faba Sika Oy
    TORSTAI 30.8. Sato panoksia tuhlaamatta
    Kello 12:00
  • Ravinteiden kierrätys – lokaalin biotalouden perusta. Professori Helinä Hartikainen, mmtdk
  • Ympäristötehokkuus jalostustavoitteena maidon- ja naudanlihantuotannossa. Tohtorikoulutettava Pauliina Hietala, mmtdk
  • Poltetaanko viljaa vai viinaa? Professori Jukka Ahokas, mmtdk
  • Maatilan mahdollisuudet säästää energiaa. Tohtorikoulutettava Hannu Mikkola, mmtdk
  • Kello 17:00
  • Maissi, hamppu, härkäpapu – kasveja moneen käyttöön. Professori Pirjo Mäkelä, professori Hannu Salovaara, tohtorikoulutettava Annukka Pakarinen, mmtdk
    PERJANTAI 31.8. Eläimen stressitön elämä
    Kello 12:00
  • Millainen on hyvinvoiva eläin? Kliininen opettaja Laura Hänninen, eltdk
  • Mittaamalla hyvinvointia eläimille. Yliopistonlehtori Matti Pastell, mmtdk
  • Mikä Mansikkia stressaa? Yliopistonlehtori Tuomo Kokkonen, mmtdk

Kontti-galleriassa nettikamerayhteydessä Viikin opetus- ja tutkimustilan lehmät. Mukana menossa myös MM-hopeaa niittänyt peltorobotti RoseRunner. Tervetuloa kokemaan, kuulemaan ja kyseenalaistamaan. Ihana Kahvila kutsuu viihtymään kahvikupposen ääreen.

Sadonkorjuu-viikon järjestää maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan maataloustieteiden laitos.
Katso koko viikon ohjelma www.helsinki.fi/tiedekulma

Lisätiedot: Laura Alakukku 040 517 9042, laura.alakukku(at)helsinki.fi
Helsingin yliopiston puhujien yhteystiedot: www.helsinki.fi/mainari