Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Herkkujen Suomi ja Syystober kestittävät lähiruoan ystävää

Suuren suosion saaneet Herkkujen Suomi ja Syystober tuovat tänäkin vuonna kotimaiset lähi- ja luomuruokaherkut ja oluet Helsingin Rautatientorille 23.–25.8. Tapahtumassa voi nauttia herkkuja yli 150 ruoantuottajalta sekä maistella yli 40 kotimaista olutmerkkiä.

Maakunnittain ryhmiteltyjen ruokaosastojen lisäksi tapahtumassa esittäytyvät myös ruoantuotannon parissa toimivia yhteisöjä kuten Ruokatieto, Martat, Maa- ja kotitalousnaiset, Luomuliitto, Pro Luomu sekä Maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju.

Tiedekunnasta osaajia elintarvikeketjuun

Myös maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan väki on mukana Herkkujen Suomessa kertomassa tarjoamistaan opiskelumahdollisuuksista. Tiedekunnassa voi opiskella kaikkia elintarvikeketjun vaiheita, sillä agronomien lisäksi Viikistä valmistuu muun muassa ravitsemustieteen sekä kuluttaja- ja elintarvike-ekonomian ammattilaisia. Teltan suojassa tavoitellaan tulevien ja nykyisten opiskelijoiden ja jo valmistuneiden viikkiläisten kohtaamista.

– Tiedekuntamme kasvatit ovat lähteneet aktiivisesti mukaan alumnitoimintaan osallistumalla esimerkiksi alumnijuhliin ja opiskelijoiden mentorointiin. Yliopiston verkossa toimivalle Alumnikampukselle on rekisteröitynyt jo noin 1500 tiedekuntalaista. Toivon näkeväni heistä mahdollisimman monen Herkkujen Suomessa, alumniasioista vastaava suunnittelija Salla Mehtälä kertoo ja toivottaa samalla myös kaikki uudet alumnit tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Tapahtumia jokaiseen makuun

Kotimaisen ruoan ja oluen lisäksi tarjolla on monenlaista ohjelmaa. Laatuketjun osastolla voi tutustua kotimaisen ruoantuotannon vastuullisuuteen ja Ruokatiedon osastolla osallistua makukouluun. Taiteiden yönä savolaistaiteilija Liisa Ruuskanen esittää ruokateatteriperformanssin ja Syystober-teltassa valitaan Suomen paras olut. Päivittäin ohjelmalavalla grillataan lähiruokaa ja jutustellaan ruokaihmisten kanssa. Tiedekunnasta mukana grillaamassa ovat professori Mikael Fogelholm ja yliopistonlehtori Petri Ollila.

Tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -teemaryhmä, Aitoja makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti. Herkkujen Suomi on osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden ohjelmatarjontaa. Herkkujen Suomi -tapahtuma on avoinna Helsingin Rautatientorilla viikolla 34 torstaina klo 16–21, perjantaina klo 11–20 ja lauantaina klo 10–18. Pienten panimoiden Syystoberin olutteltta on avoinna torstaista lauantaihin klo 01 asti.

Katso herkut ja ohjelma: www.herkkujensuomi.fi
Katso kuvia tapahtumasta tiedekunnan Facebook-sivuilta.
Alumnikampuksen löydät osoitteesta: www.helsinki.fi/alumni