Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Unohtumaton Okra alkoi Oripäässä

Okra-maatalousnäyttelyn avajaispäivänä jaettiin Vuoden Sikateko -palkinto, ihailtiin työ- ja vapaa-ajan vaatteiden muotinäytöstä sekä keskusteltiin muun muassa rukiista ja luomuviljelystä. Näyttelyssä on paljon nähtävää ja koettavaa – myös maatalosylioppilaiden yhdistys Sampsa ry on mukana nelipäiväisessä tapahtumassa.

Aurinko paistaa, hiekka pöllyää ja humppa soi, kun avajaispäivän 16 500 näyttelyvierasta kiertää 30-vuotisjuhliaan viettävää Okra-näyttelyä. Juhlavuoden kunniaksi sävelletty Unohtumaton Okra -kappalekin saa ensiesityksensä ennen ministeri Jari Koskisen avajaispuhetta ja Suomen Sikayrittäjien jakaman Sikateko-palkinnon luovuttamista Helsingin Sanomille.

– Okra on maatalousväen tämän vuoden kohokohta, kertoo kotieläinten ravitsemustiedettä opiskeleva Marjo Toivonen Sampsa ry:n näyttelyteltalta.

Näyttelyalueena toimiva vajaan 20 hehtaarin Oripään lentokenttä on täyttynyt esittelijöiden telttarivistöistä ja suurista koneista. Eläinosastolla pääsee näkemään monenlaista ammujaa. Hyväntuuliset näyttelyvieraat kiertävät aluetta järjestäjien mukaan keskimäärin seitsemän tuntia, joten myös ravintolapalveluita sekä laku- ja herkkukojuja tarvitaan.

Opiskelijavoimin mukana oleva Sampsa ry esittäytyy Okrassa tarkoituksenaan lisätä kiinnostusta ja myönteistä mielikuvaa yliopisto-opinnoista.

– Teltalla on käynyt maatalousopinnoista kiinnostuneita. Moni ei tiedä, että alaa voi opiskella myös yliopistotasolla, Toivonen kertoo.

Avajaispäivänä Sampsan teltalle löysivät Toivosen mukaan myös yliopiston alumnit.

– Vanhat opiskelijat ovat tulleet kyselemään, mitä Viikkiin ja erityisesti Sampsalle nykyään kuuluu.

Esittelytyön lomassa Toivonen ehti kierrellä näyttelyalueella.

– Okrassa on ennätyspaljon nähtävää tänä vuonna. Ilma on lämmin ja aurinkoinen - samoin kuin tunnelma täällä.

Okra-maatalousnäyttely jatkuu Oripäässä lauantaihin saakka, yhteensä kävijöitä odotetaan yli 70 000. Sampsa ry:n teltta löytyy näyttelypaikalta D67.

Tutustu Okra-maatalousnäyttelyyn: www.okramaatalous.fi
Katso lisää kuvia tapahtumasta tiedekunnan Facebook-sivuilta.

Teksti ja kuvat: Saara Pietilä