Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Ruokaa, Itämerta ja geenitutkimusta

Suvipäivikki Mikola ja Risto Kaartinen kertoivat mentorointiohjelmastaViime vuonna hyvin käynnistynyt tiedekunnan alumni-iltojen sarja sai 22.3. jatkoa hieman uudessa muodossa. Kolmessa tiedekunnan laitosten yhteisvoimin järjestämässä tutkimussessiossa kuultiin napakoita puheenvuoroja tutkijoilta ja käytiin vilkasta keskustelua ruuasta, Itämerestä ja geenitutkimuksesta.

Suomen ympäristökeskuksessa työskentelevä Petri Porvari oli valinnut ruoka-aiheisen session.

- Meillä on alkamassa ruoantuotannon elinkaarivaikutuksiin erityisesti Itämeren näkökulmasta paneutuva EU-projekti. Olikin todella kiinnostavaa kuulla nyt tiedekunnan tutkijoiden ajatuksia ruoasta. Professori Mikael Fogelholmin hyvät kiteytykset ruokatrendeistä ja niihin liittyvien uskomusten ja tieteellisen tiedon eroista olivat mielenkiintoisia, hän kertoi.

Alumnina tiedon muruja voi poimia myös oman opiskelualan ulkopuolelta. Porvari osallistui myös alumni-illan yhteydessä järjestettyyn taloustieteen laitoksen 20-vuotisseminaariin.

- Monet teemat liippasivat yllättävänkin läheltä omaa alaani, vaikken taloustieteilijä olekaan.

Keskustelu jatkui sujuvasti EE-talolla pidetyssä iltatilaisuudessa hyvän ruoan ja musiikin siivittämänä. Kevassa työskentelevä kuluttajaekonomian alumni Risto Kaartinen jakoi kokemuksiaan opiskelijoiden mentoroinnista tiedekunnassa viime vuonna järjestetyssä minimentorointiohjelmassa. Siinä alumnit tukivat ja rohkaisivat valmistumisvaiheen opiskelijoita työelämään siirtymisessä ja antoivat hyviä vinkkejä erilaisista mahdollisuuksista.

- Opiskelijoilla tuntuu olevan huoli siitä, mitä kaikkea työelämä vaatii ja miten siellä pärjää. Alumnina saattoi olla toisaalta myytinmurtaja, joka oikoo vääriä käsityksiä, ja toisaalta ”sisäpiirin mies”, joka kertoo omista kokemuksistaan, Kaartinen sanoi.

- Mentorina olosta jäi käteen opiskelijoiden auttamisen lisäksi muutakin: harvoin tulee yhtä syvällisesti eriteltyä ajatuksia omasta työstään, hän pohti.

Alumnien mentor-toiminta saa jatkoa, kun maatalous-metsätieteellinen tiedekunta ja bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta järjestävät Coach Cafe -tilaisuuden huhtikuun lopussa.

- Coach Cafessa valmistumassa olevat opiskelijat ja alumnit pääsevät keskustelemaan ja sparraamaan toisiaan vapaamuotoisessa ilmapiirissä. Tervetuloa siis mukaan keskustelemaan opiskelijoiden kanssa, toivotti tiedekunnan alumnitoimintaa pyörittävä suunnittelija Suvipäivikki Mikola.

Teksti: Sanna Schildt
Kuva: Linda Tammisto

Tutustu tiedekunnan alumnitoimintaan
Liity maksuttomaan Alumnikampus-verkkopalveluun ja pysy ajan tasalla tapahtumista