Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Uhomeiningillä metsänhoitajien alumnikisan voittoon

Yliopisto haastoi viime syksynä metsänhoitajakasvattinsa rekisteröitymään alumneiksi vuosikurssien välisellä kilpailulla. Voittajaksi selviytynyt kurssi nro 94, vuonna 2001 opintonsa aloittaneet, lunasti palkintonsa 16.3. ja pääsi kurssi-illalliselle yliopiston salaisiin sopukoihin.

Onnittelupuheen voittajakurssille pitänyt vararehtori Jukka Kola kiitti alumneja siitä innosta, jolla he kisaan lähtivät. Metsänhoitajat myönsivätkin, että kilpailuasetelmasta oli hyötyä ja muut kurssit haluttiin ehdottomasti peitota.

- Voitto tuli uhomeiningillä, kertoi kurssin emäntä Reetta Hulmi.

Hyytiälän metsäaseman kesäkursseilla aikoinaan yhteen hitsautunut joukko tapaa suuremmalla porukalla vuosittaisilla kurssi-illallisilla. Vararehtori pyysi levittämään tietoa alumniudesta myös muille opiskelukavereille.

- Suusta suuhun kulkeva kutsu toimii parhaiten, kun alumnius on vielä Suomessa melko uusi asia, hän neuvoi.

- Nyt kun olemme rekisteröityneet, muistakaa myös käyttää meitä hyödyksi, toivoi kurssin isäntä Tuukka Tuomola.

Yliopisto aikoo taatusti noudattaa toivetta ja esimerkiksi kutsua alumneja opiskelijoiden tueksi. Alumnien odotetaan myös levittävän tietoa yliopistosta ja auttavan yhteyksien luomisessa ympäröivään yhteiskuntaan.

Alumnius on kunnia-asia, ja kurssi 94 vaikuttikin suorituksestaan selvästi ylpeältä, kun se vetäytyi nauttimaan valkoisille pöytäliinoille katettua kolmen ruokalajin palkintoillallista.

Teksti: Suvipäivikki Mikola
Kuva: Pia Dolivo