Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Helsingin yliopiston Vuoden viestijäksi Tiina Kaarlehto

Vuoden viestijä 2011 -palkinto on myönnetty elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen toimistopäällikkönä työskentelevälle Tiina Kaarlehdolle.

- Tiina Kaarlehto on selvästi henkilö, joka pitää sydämenasianaan ihmisten pitämistä ajan tasalla. Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen toimistopäällikkö on arjen viestinnän puurtaja, joka osaa myös delegoida tiedotusvastuita, niin että viestintäaktiivisuus leviää laitoksella laajemminkin, palkintoraadin perusteluissa kiiteltiin.

Kaarlehto ylläpitää laitoksen verkkosivuja ja kirjaa kaikkien saataville palaverien annit sekä laitosneuvoston pöytäkirjat. Lisäksi hän on vuosien ajan toimittanut elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen henkilöstölehteä, joka sisältää tärkeät tiedotukset, lomalistat ja hauskat uutiset työpiste-esittelyistä vauvauutisiin.

- Tiinan sähköpostista sinkoaa kaikki tarpeellinen informaatio niin omille alaisille kuin muille tiedonjanoisille. Roskapostista ei ole kuitenkaan koskaan kyse: otsikot ovat niin selkeitä, ettei linkkien taakse tarvitse kurkistaa, jos asia ei koske omia töitä, Kaarlehtoa palkittavaksi ehdottaneet kertovat.

Vuoden viestijä -palkittu itse oli saamastaan tunnustuksesta iloinen ja hieman hämilläänkin.

- Olen aina pitänyt itseäni enemmänkin sellaisena arjen pyörittäjänä ja helpottajana kuin varsinaisesti viestijänä. Vaikka sitähän se arki tavallaan on kaikessa, viestintää. Hyvä viestintä on oikealla tavalla näkyvää ja näkymätöntä. On hienoa saada palkinto siitä, että ihmiset kokevat arkensa sujuvan paremmin, hän iloitsee.

Kolmatta kertaa myönnetyllä Vuoden viestijä -palkinnolla annetaan tunnustusta yliopiston aktiivisille viestijöille. Palkinnon luovutti rehtori Thomas Wilhelmsson 26.9. järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Teksti: Virve Kuusi ja Sanna Schildt
Kuva: Ari Aalto