Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Tiedekunta esittäytyy Herkkujen Suomessa

Herkkujen Suomi on matka maakuntien makumaailmaan ja suomalaiseen ruokakulttuuriin. Helsingin Rautatientorille rantautuu toistasataa suomalaista lähi- ja luomuruokatuottajaa ja yrittäjää 11 eri maakunnasta. Herkkujen Suomi tarjoaa makuelämyksiä maisteltaviksi paikan päällä tai pakattavaksi mukaan. Olutjuhla Syystober tutustuttaa monipuolisesti kotimaisiin oluisiin.

Ruokajuhlassa pääsee tutustumaan myös useisiin alan järjestöihin ja toimijoihin. Omassa teltassaan Rautatientorilla toimintaansa esittelevät muun muassa Ruokatieto, Laatuketju, Kotimaiset kasvikset ry, Martat, MMM ja MTK sekä SLC.

Opetusta ja tutkimusta ajan hermolla

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on mukana kertomassa tarjoamistaan alaan liittyvistä opiskelumahdollisuuksista erityisesti elintarviketieteiden ja maataloustieteiden parissa.

- Tiedekunta sopii opiskelupaikaksi metsistä, elintarvikkeista, ympäristöstä, maataloudesta ja taloustieteestä kiinnostuneille. Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on monitieteinen opinahjo, josta voi valmistua esimerkiksi kestävän ruokatuotannon ja terveellisten elintarvikkeiden asiantuntijaksi, tiedekunnan opintoneuvoja Teija Mäenpää kertoo.

Vihreällä Viikin kampuksella on erinomaiset puitteet opiskelulle ajanmukaisine laboratorioineen. Opetuksessa yhdistyvät viimeisin tutkimustieto ja käytäntö.

- Kestävän kehityksen osaajien kysyntä kasvaa tulevaisuudessa entisestään, joten opiskelu meillä kannattaa, Mäenpää painottaa.

Ohjelmaa lapsille ja aikuisille

Herkkujen Suomi -tapahtumassa on myös monipuolista ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille. Musiikillisen annin lisäksi tapahtumien ohjelmalavalla grillataan lähiruokaa ja keskustellaan suomalaisesta ruoasta. Grillaamassa nähdään tuttuja kasvoja niin politiikasta kuin viihdemaailmastakin, muun muassa urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki ja viihdelaulaja Paradise Oskar. Lapsia viihdyttää Pellepariskunta Nelli ja Niilo.

Tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka-Suomi -teemaryhmä sekä Pienpanimoliitto.

Herkkujen Suomi -tapahtuma on avoinna Helsingin Rautatientorilla perjantaina klo 11-24 ja lauantaina klo 9-18. Syystoberin olutteltta on avoinna perjantaina klo 11–02 ja lauantaina klo 9–02.

Katso herkut ja ohjelma: www.herkkujensuomi.fi