Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Instagram University of Helsinki

Tiuran säätiö lahjoitti Tulevaisuusrahastoon – tukee maatalouselinkeinon kehittämistä

August Johannes ja Aino Tiuran maatalouden tutkimussäätiö on lahjoittanut 100 000 euroa Helsingin yliopiston Tulevaisuusrahastoon. Säätiö toivoo, että lahjoitetun peruspääoman tuotto käytetään maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa maamme maatalouselinkeinon edistämiseen ja kehittämiseen tähtäävän väitöskirjatasoisen tutkimustoiminnan hyväksi. Tutkimuksen toivotaan liittyvän alkutuotantoon tai sen talouskysymyksiin.

- Tiuran säätiön hallitus päätti kohdentaa lahjoituksen Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteelliselle tiedekunnalle, koska se antaa maatalouden yliopistotason opetusta ainoana maassamme, perustelee Tiuran säätiön hallituksen puheenjohtaja professori Matti Ylätalo.

- Suuntaamalla korkeatasoista tutkimusta elintarvikeketjun alkupäähän voidaan parhaiten varmistaa laadukkaiden kotimaisten elintarvikkeiden tuotanto ja saatavuus.

Vuonna 1957 perustetun August Johannes ja Aino Tiuran maatalouden tutkimussäätiön tarkoituksena on tukea Suomen maatalouselinkeinon edistämistä ja kehittämistä tarkoittavaa tutkimustoimintaa. Toteuttaakseen tehtäväänsä säätiö myöntää vuosittain yksityisille henkilöille, tutkimuslaitoksille, yhdistyksille tai muille yhteisöille stipendejä, palkintoja tai muuta taloudellista avustusta.

Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa tieto lahjoituksesta otettiin ilolla vastaan.

- Säätiö on tähänkin mennessä tukenut alan tutkimusta ja opiskelijoita aktiivisesti. Nyt saatu lahjoitus on huomattava myös siksi, että valtio 2,5-kertaistaa kaikki vuoden 2011 kesäkuun loppuun mennessä Tulevaisuusrahastoon tehdyt lahjoitukset, tiedekunnan dekaani Marketta Sipi kertoo.

Helsingin yliopiston Tulevaisuusrahastoon osoitetut lahjoitukset ohjautuvat yliopiston peruspääomaan. Sen tuottoa käytetään yliopiston strategiassa asetettujen tavoitteiden ja tulevaisuuden kannalta tärkeiden hankkeiden toteuttamiseksi.

Lisätiedot: professori Matti Ylätalo 050-4151184 matti.ylatalo@helsinki.fi, dekaani Marketta Sipi 050-5903183, marketta.sipi@helsinki.fi

Kuva: Wilma Hurskainen