Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Onnittelumaljat graduklinikalla

Opiskelijat ovat ottaneet osana tiedekunnan valmistumiskampanjaa toimivan graduklinikan omakseen. Keskiviikkona 30.3. nostettiin maljat valmistuneiden ja pian valmistuvien töiden sekä graduklinikan toiminnan jatkumisen kunniaksi.

Viime syyskuun alussa B-talon pohjakerrokseen huoneeseen K160 avattu graduklinikka on saavuttanut niin suuren suosion, että sen toimintaa on päätetty jatkaa kuluvan vuoden loppuun. Klinikalla on opinnäytetöitään tekeville opiskelijoille tarjolla rauhalliset työtilat, tietokoneita sekä myös ohjausta.

- Graduklinikan verkkojärjestelmässä on kirjoilla yli sata opiskelijaa. Ilta- ja viikonloppukäytön mahdollistavia avaimia on yli 20 opiskelijalla ja vakituisia klinikan käyttäjiä on suunnilleen saman verran. Syksyn ensimmäisestä sukupolvesta moni on jo ilmoittanut, että työ on valmistumassa ja uusia käyttäjiä on tullut tilalle, tiedekunnan pedalehtori Leena Suominen iloitsee.

Leena Suominen on graduklinikalla paikalla keskiviikkoisin, jolloin pidetään yhteiset ryhmäohjausaamukahvit. Kahveilla keskustellaan töiden sujumisesta ja opinnäytetöiden karikkopaikoista sekä jaetaan vinkkejä ja tsemppiä. Suomiselta saa myös henkilökohtaista ohjausta.

- Opiskelijoiden kysymykset liittyvät usein työn rakenteeseen, jäsentelyyn ja tekstiin. Myös tilastotieteelliset asiat askarruttavat, ja sitä varten klinikalla onkin ollut palkattuna osa-aikainen tilastotieteen opettaja. Klinikan saatua jatkoaikaa uusi opettaja on haussa, hän kertoo.

Graduklinikan tilat ovat opiskelijoiden käytössä myös kesällä.

Klinikalla rauha tehdä

Yksi graduklinikan suurkäyttäjistä on syksyn ja alkuvuoden mittaan ollut metsäekologian opiskelija Leila Grönlund, jonka maisterintutkielma on nyt onnellisesti paketissa. Grönlund kertoo graduntekoon tulleen klinikan avauduttua ihan uutta potkua.

- Istuin täällä lähes päivittäin aamusta iltaan. Graduklinikka oli minulle todella hyödyllinen ja uskon, että työ valmistui sen ansiosta nopeammin. Täällä oli rauha keskittyä. Oli hyvä, kun oli jokin selvä paikka, minne aamulla lähteä gradua tekemään, hän kiittelee.

Leila Grönlund tutki mallintamalla sitä, miten maaperän vesitase Suomessa muuttuu.

- Työni on ilmastonmuutostutkimusta. Selvitin, mikä tilanne on nyt ja arvioin, miltä tilanne näyttää sadan vuoden kuluttua. Tulokset ovat suuntaa-antavia, mutta näyttää siltä, että tulevaisuudessa kuivuutta esiintyy kasvukaudella Suomessakin nykyistä enemmän, Grönlund kertoo.

Myös metsävaratiedettä ja -teknologiaa pääaineenaan opiskelevan Eeva Bruunin lehtialaindeksin vuodenaikaisvaihteluita käsittelevä maisterintutkielma on valmistunut, graduklinikan tuella.

- Kävin klinikalla etupäässä Leena Suomisen ohjauksessa ja keskiviikkokahveilla. Niillä saatu vertaistuki oli tärkeää, Bruun pohtii.

Teksti: Sanna Schildt
Kuva: Ari Aalto. Kuvassa vasemmaltaEeva Bruun, Leena Suominen ja Leila Grönlund.