Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Tiedekunta kutsui alumnit juhlimaan

Torstaina 24.3. vietettiin maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ensimmäistä alumnijuhlaa. Yli 200 tiedekunnan kasvattia kokoontui A-talon perinteiseen aulaan juhlistamaan tiedekunnan alumnitoiminnan käynnistymistä.

Varsinaista juhlaa edelsivät avoimien ovien tilaisuudet laitoksilla. Alumnit pääsivät tutustumaan uudistuneisiin laitoksiin ja ajankohtaiseen tutkimukseen.

Maataloustieteiden laitoksella oli tutkimuksen ohella mahdollisuus tutustua myös paljon keskustelua viime aikoina herättäneeseen elintarvikkeeseen, tinkimaitoon. Maitoa maistellut laitoksen alumni, kotieläintiedettä opiskellut ja Valion alkutuotantopäällikkönä uransa tehnyt Jaakko Helminen piti alumnitoimintaa hienona ajatuksena.

- On kiinnostavaa nähdä, miten Viikki ja laitos ovat kehittyneet ja mitä täällä nykyään tehdään, hän sanoi.

Alumnius ylpeyden aihe

Itse juhlan käynnistivät rehtori Thomas Wilhelmssonin avaussanat. Wilhelmsson korosti Helsingin yliopiston alumniuden olevan ylpeyden aihe.

– Yliopistojen ranking-listoista on mukava puhua, kun Helsingin yliopisto pärjää niillä niin hyvin. Olette saaneet tutkinnon huippuyliopistosta, Wilhelmsson sanoi.

Juhlapuheen piti kansleri Risto Ihamuotila, itsekin tiedekunnan alumni. Hän kävi puheessaan läpi tulevaisuuteen ja tiedekunnan tutkimusaloihin liittyviä haasteita. Hän nosti esille muun muassa geenimuuntelun mahdollisuudet ruoantuotannossa, metsien käytön haasteet ja kotimaisen elintarviketuotannon elinvoimaisuuden tärkeyden. Ihamuotila puhui myös alumnien merkityksestä tiedekunnalle.

- Kun tiedekunta haluaa kehittyä, se haluaa tietää miten alumnit ovat pärjänneet työelämässä. Palaute on tärkeää.

Tieto tulevista alumnitapahtumista verkkopalvelun kautta

Tiedekunnan juhlatervehdyksen toi dekaani Marketta Sipi, joka kannusti kaikkia alumneja liittymään maksuttomaan Alumnikampus-verkkopalveluun. Alumnikampus on kaikille entisille yliopistolaisille avoin ja ilmainen yhteisö, jonka kautta välitetään tietoa muun muassa tiedekunnan kuulumisista ja alumnitapahtumista.

Puheiden lisäksi juhlan ohjelmassa oli livemusiikkia, Ruokateatterin ruoan ostamisen ja laittamisen vaikeutta pohdiskellut komediaesitys ja notkuva buffet-pöytä. Iloisen puheensorinan ja kiittävien kommenttien perusteella alumnit tuntuivat viihtyvän hyvin. Yksi tyytyväisistä tiedekunnan kasvateista oli puutarhatiedettä ja maatalousekonomiaa aikanaan opiskellut Maanmittauslaitoksen henkilöstöjohtaja Maritta Yläranta.

- Alumnitoimintaa on kaikkialla maailmassa, täälläkin se on tarkoituksenmukaista. On mukava nähdä tuttuja ja kuulla yliopiston näkymistä. Todella onnistunut tilaisuus, hän arvioi.

Tiedekunnan yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta ja alumnitoiminnasta vastaava suunnittelija Suvipäivikki Mikolakin oli juhlaan tyytyväinen. Hän arvioi juhlaan osallistuneen noin 200 alumnia.

- Juhlassa kerätyn palautteen perusteella suunnitellaan tulevia alumnitapahtumia , hän kertoi.

Teksti: Sonja Lindroos
Kuva: Ari Aalto

Lue lisää tiedekunnan alumnitoiminnasta alumnisivuilta

Kuvia alumnijuhlista tiedekunnan Facebook-sivuilla