Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Kaksikielinen opiskelu palkitsee

Taloustieteen laitos tarjoaa vuonna 2010 aloittaville uusille opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa tutkinnon osittain ruotsiksi uudessa kaksikielisessä ohjelmassa. MAK-ohjelma vahvistaa käytännön ruotsin kielen taitoa ja antaa paremmat valmiudet toimia monikielisissä tehtävissä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Marraskuussa ryhmä teki yritysvierailun Vaasaan.

Terhi Kursula on yksi yhdeksästä opiskelijasta, joka on aloittanut pilottihankkeessa ja suorittaa kaksikielisen tutkinnon. Tutkintoa varten on suoritettava vähintään kolmasosa kursseistaan ruotsiksi. Vaasan-ekskursio oli Kursulan mielestä innoittava.

- Oli yllättävää, kuinka kaksikielinen Vaasa käytännössä on. Mutta todella mukava huomata, että ymmärsi lähes kaiken – myös yritysvierailuilla pidetyistä esityksistä, Kursula kommentoi .

Sujuvuutta kielitaitoon, haastetta opintoihin

Terhi Kursula on kotoisin Oulun läheltä Tyrnävältä ja on lapsesta asti ollut kiinnostunut ruotsin kielestä. Tilaisuuksia käyttää ruotsia ei juurikaan ole ollut, joten huomattuaan mahdollisuuden suorittaa kaksikielisen tutkinnon hän tarttui siihen heti. Kursula opiskelee pääaineena maatalousekonomiaa.

- Sillä alalla ruotsin taito on tärkeä. Kuitenkin suurin syy osallistua ohjelmaan on saada hyvän käytännön kielitaidon lisäksi hieman haasteita opintoihin. Kaksikieliseen ohjelmaan osallistuminen todistaa aktiivisuudesta, siitä ettei pelkää haasteita, hän pohtii.

Pilottihankkeeseen osallistuu opiskelijoita kaikista taloustieteen laitoksen viidestä pääaineesta.

- Ekskursio oli hyvä tapa luoda ryhmähenkeä. Sen lisäksi opiskelijat saivat kokea ja kuulla ruotienkielen hyödyistä työelämässä.

Ryhmä vieraili Vaasassa eri yrityksissä ja kuuli esityksiä niiden toiminnasta ruotsiksi. Erityisesti Kraft&Kultur ja heidän mielenkiintoinen konseptinsa kiinnosti Terhi Kursulaa. Illalla ryhmä sai kokea myös suomenruotsalaista kulttuuria Wasa teaternissa sekä tavata HY:n Vaasan juristikoulutuksen samankaltaiseen ohjelmaan osallistuvia opiskelijoita.

- Ekskursio antoi vahvistusta sille, että on tehnyt hyvän valinnan. Tämä motivoi jatkamaan ruotsinkielen kanssa ”kamppailua”, Terhi Kursula päättää.

Teksti: Mila Sell ja Sanna Schildt
Kuva: Mila Sell