Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Pestuumarkkinoilla solmittiin kontakteja työelämään

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan valmistumisvaiheen opiskelijat pääsivät esittelemään osaamistaan alansa työnantajille Pestuumarkkinoilla 1.12.2010. Minityöhaastatteluissa ja pienryhmissä opiskelijat kuulivat yritysten tarjoamista mahdollisuuksista ja rekrytointikäytännöistä. Tapahtumaan osallistui kuutisenkymmentä opiskelijaa ja kuusi työnantajaa.

Stora Enson projektipäällikkö Kari Havesto kertoi, että ansioluetteloiden ja ryhmähaastattelun pohjalta pystyi hyvin seulomaan yrityksen tarpeita parhaiten vastaavat osaajat.

- Mielenkiintoisia taustoja, hän kommentoi opiskelijoiden valmiuksia.

Opiskelijoiden ansioluettelot jäivät työnantajille mahdollisia jatkoyhteydenottoja varten.

Elina Harju Atrian henkilöstöosastolta teki kymmenen minuutin minihaastatteluja ja oli tyytyväinen päivän saldoon.

- Tehokkaasti käytettyä työaikaa! Harvoin pääsee tapaamaan näin monta työnhakijaa parissa tunnissa, hän summasi.

Myös opiskelijat olivat iloisia henkilökohtaisesta kontaktista. Kemian ja mikrobiologian opiskelija Asta Nylund kertoi osallistuvansa iltapäivän aikana sekä yksilö- että ryhmähaastatteluun ja piti todella hyvänä, että pääsee harjoittelemaan molempia.

Haastattelujen jälkeen opiskelijat ja yritykset kokoontuivat vielä yhteiseen glögitilaisuuteen jatkamaan keskusteluja. Tiedekunnan dekaani Marketta Sipi toivoi puheenvuorossaan opiskelijoiden saavan iltapäivästä lisäeväitä työelämään siirtymiseen. Hän totesi, että tilaisuudessa on myös opetushenkilökunnalla erinomainen mahdollisuus kuulla työnantajilta palautetta valmistuneiden osaamisesta ja sijoittumisesta.

Yliopiston urapalveluiden pisteellä kävi tasaisena virtana opiskelijoita kyselemässä neuvoja työnhakuun. Paikalla olivat myös Agronomiliitto ja Metsänhoitajaliitto, joilta sai tietoa alojen työllisyystilanteesta ja näkymistä.

Atrian ja Stora Enson lisäksi Pestuumarkkinoille osallistuivat Evira, Metsäliitto, MTT ja ProAgria. Tiedekunta järjesti Pestuumarkkinat osana syksyn ajan pyörinyttä valmistumiskampanjaa, jonka tarkoituksena on ollut kannustaa ja auttaa tiedekunnan valmistumisvaiheessa olevia opiskelijoita saamaan opintonsa päätökseen ja siirtymään sujuvasti työelämään.

Teksti: Suvipäivikki Mikola
Kuva: Sanna Schildt