Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Supersankarit ja alumnitoiminta kiinnostivat Metsä-messuilla

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan messuosastolla Vihreän viikonlopun Metsä-messuilla 26.-28.11.2010 riitti vilskettä, kun perheen pienimmät otattivat itsestään valokuvia supersankareina ja vanhemmat pähkäilivät tosielämän super- ja antisankarien taitoja messukisassa. Tiedekunnan opiskelumahdollisuudet ja maaliskuussa järjestettävä alumnijuhla kiinnostivat kävijöitä.

Messuosastolla pääteemana ollut tiedekunnan leikkimielinen Pelasta planeetta -opiskelijamarkkinointikampanja herättelee opiskelupaikkaa etsiviä tutustumaan tiedekunnan hakukohteiden laajaan kirjoon. Tiedekunnan alaan kuuluvat kaikki tulevaisuuden suuret kysymykset, kuten ilmastonmuutoksen tutkimus, ruokaturvan ja ravinnon riittävyyden kysymykset, metsien kestävä käyttö ja Itämeren suojelun tutkimus. Eri aloja edustavat supersankarit Taiga-Tapio, Sato-Max, Myötätuuli, Professori Prosentti ja Rauta-Eine. Tee Pelasta planeetta -testi ja löydä oma sisäinen supersankarisi!

Matti Leikola kutsui alumnitoimintaan

Moni tiedekunnan alumni piipahti osastolla keskustelemassa forstiliveissään edustaneiden metsäylioppilaiden kanssa siitä, millaista opiskelu nykyisin on. Heidät toivotettiin tervetulleeksi mukaan alumnitoimintaan. Metsätieteiden laitoksen alumnitoiminnan keulakuvana toimii emeritusprofessori Matti Leikola, jonka kuvalla varustettua esitettä jaettiin messuilla.

- Alumnit voivat liittyä maksuttomaan Alumnikampus-verkkopalveluun, jonka kautta he saavat uutiskirjeissä tietoa oman laitoksen, tiedekunnan ja yliopiston kuulumisista sekä kutsuja esimerkiksi tapahtumiin ja seminaareihin. Alumnitoiminnan vauhtiin pääsyä juhlistetaan 24.3.2010 tiedekunnan suurella alumnijuhlalla, jossa pääsee katselemaan laitoksen tiloja, kuulemaan tutkimuksesta ja tapaamaan tuttuja, tiedekunnan alumnisuhteita hoitava projektisuunnittelija Suvipäivikki Mikola kertoo.

- Alumnit ovat tiedekunnalle tärkeä linkki käytännön työelämään ja yhteiskuntaan. Laitokset ja oppiaineet voivat esimerkiksi kerätä alumneilta palautetta ja hyödyntää sitä opintojen kehittämisessä. Alumnit voivat toimia myös puhujavieraina tai opiskelijoiden mentoreina.

Vihreässä viikonlopussa järjestettiin samanaikaisesti viisi tapahtumaa: ELMA Helsingin maaseutumessut, Metsä, Kädentaito, Tee Se Itse ja Lemmikkimessut. Tapahtumakokonaisuudessa vieraili yhteensä 41 330 kävijää.

Messukuvia tiedekunnan Facebook-sivuilla www.facebook.com/mmtdk
Lue lisää alumnitoiminnasta tiedekunnan alumnisivuilta.