Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Instagram University of Helsinki

Ministeri toi vieraat tutustumaan Viikin opetus- ja tutkimustilaan

Ministeri Anttila vieraineen VIikin opetus- ja tutkimustilalla

Viikin opetus- ja tutkimustilalla vieraili maanantaina 15.11. ministeridelegaatio Sloveniasta. Ministeri Sirkka-Liisa Anttilan johdolla tilan toimintaan tutustuivat Slovenian maatalousministeriöstä ministeri Dejan Židan, valtiosihteeri Tanja Strniša, toimistopäällikkö Elena Del-Fabro ja johtaja Branko Ravnik sekä Slovenian suurlähettiläs Tone Kajzer. Tilan toimintaa vieraille esittelivät johtaja Miika Kahelin ja yliteknikko Juha Suomi.

Glögitarjoilun ja tilan yleisesittelyn lomassa käytiin vilkasta keskustelua suomalaisen maataloustuotannon nykytilasta.

- Vieraat olivat vaikuttuneita suomalaisen maidontuotannon korkeista tuotantoluvuista, etenkin maan tuotanto-olosuhteissa ja säilörehuun pohjautuvassa ruokinnassa. He myös hämmästelivät maamme korkeaa maidontuotannon ja oman kulutuksen määrää, Miika Kahelin kertoo.

- Sloveniassa ilmeisen tuntematon, mutta Viikin tilalla vallitseva Ayshire-lypsykarjarotu kiinnosti myös kovasti.

Keskustelujen aiheena oli myös suomalainen maatalousopetus ja sen sisältö. Vieraat olivat kiinnostuneita tulevien agronomien ja maistereiden maataloustuotannon käytännön osaamisen tasosta.

- Opetukseemme liittyviä käytännön harjoituksia ja maatalousharjoittelua pidettiin hyvänä asiana, Kahelin sanoo.

Vierailun päätteeksi käytiin sateisesta säästä huolimatta kurkistamassa ovelta tilan tutkimusnavettaan.

Kuvassa vasemmalta Sirkka-Liisa Anttila, Tone Kajzer, Tanja Strniša, Dejan Židan, seurueen tulkki, Aulikki Hulmi ja Juha Suomi.

Kuva: Miika Kahelin

Lue lisää Viikin opetus- ja tutkimustilasta