Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Taloustieteen laitos ja Viikkiin siirtynyt MTT taloustutkimus juhlivat

Viikkiin muodostui kesällä ainutlaatuinen luonnonvara-alan talousosaamisen keskittymä, kun taloustieteen laitos ja MTT taloustutkimus muuttivat toistensa naapureiksi peruskorjattuihin Latokartanonkaari 9:n tiloihin. Muuton myötä vahvistuvaa yhteistyötä ja rakennuksen vihkiäisiä juhlittiin keskiviikkona 27.10.

Juhlatilaisuuden avauspuheenvuoron piti vararehtori Jukka Kola, joka kertoi odottavansa Viikin kampuksen osaamiskeskittymältä paljon.

- Tavoitteena on, että siitä kehittyisi yksi Euroopan laadukkaimmista omalla alallaan, Kola sanoi.

Taloustieteen laitoksen johtaja Visa Heinonen kiitteli omassa puheenvuorossaan taloustieteellisen osaamisen keskittymistä.

-Kehitys sopii kansainväliseen malliin, jossa tutkimuslaitokset ovat tiiviissä yhteydessä yliopistoihin, hän sanoi.

Tuore naapuruus ja vanhojen yhteistyökumppanien sen myötä entisestään lisääntyvä yhteistyö keräsivät kiitosta kaikilta juhlapuhujilta. Puheiden lisäksi tilaisuudessa kuultiin Con Sax -kvartetin esittämää saksofonimusiikkia. Juhlallisuudet päätti aulassa pidetty cocktail-tilaisuus.

Muuton myötä taloustieteen laitos palasi entisiin tiloihinsa, joista se oli ollut poissa rakennuksen peruskorjauksen ajan. MTT taloustutkimus muutti Viikkiin Malminkartanosta. Taloustieteen laitoksen tilat sijaitsevat remontoidun rakennuksen kerroksissa 2-4 ja MTT:n tilat kerroksissa 5-8.

Lisääntyvällä yhteistyöllä parempia tuloksia

MTT taloustutkimuksen johtaja Pasi Rikkosen mukaan fyysisestä läheisyydestä on odotettavissa monia konkreettisia etuja. Läheisyys helpottaa muun muassa yhteisten seminaarien järjestämistä.

- Läheisyys edesauttaa myös epävirallisia keskusteluja. Kahvipöytäkeskusteluissakin syntyy tutkimusideoita, Rikkonen pohti naapuruuden hyötyjä.

Taloustieteen laitoksen tutkimuksellinen pääpainopiste on kestävän elintarvike- ja luonnonvaratalouden tutkimuksessa. MTT taloustutkimuksen tutkimusteemoja ovat muun muassa elintarvikemarkkinoihin, maatalouspolitiikkaan ja luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyvät aiheet.

Visa Heinonen arvelee, että tulevaisuudessa taloustieteen laitoksen ja MTT:n välinen yhteistyö lisääntyy erityisesti maatalous- ja ympäristöekonomian aloihin liittyvissä hankkeissa. Hän uskoo, että kun entistä isompi joukko asiantuntijoita tekee asioita yhdessä, tulokset paranevat.

- Casablanca-elokuvan sanoin: This is a beginning of a beautiful friendship, Heinonen summaa.

Teksti ja kuva: Sonja Lindroos

Lisää kuvia juhlasta taloustieteen laitoksen sivuilla.