Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Opiskelijat mittelevät pohjoismaiden mestaruuksista

Kisojen avajaiskulkueViikin kampuksella on tällä viikolla ollut poikkeuksellisen urheilullinen meininki: Maatalous- ja metsäylioppilaiden liitto MMYL isännöi 64:nnet perinteiset Pohjoismaiden Mestaruuskisat 22. - 25.9.2010 Viikin kampuksella. Kisat keräävät kokoon satoja maa-, elintarvike- ja metsätalouden alojen sekä ulkomaisia eläinlääketieteen opiskelijoita luomaan kansainvälisiä yhteyksiä urheilun ja rennon yhdessäolon merkeissä.

- PM-kisat ovat ylivoimaisesti Viikin kampuksen suurin ja merkittävin opiskelijatapahtuma. Kisoissa on helppo verkostoitua pohjoismaalaisten saman alan opiskelijoiden kanssa ja luoda kontakteja, jotka työelämässä saattavat osoittautua kullanarvoisiksi, Heikki Sampolahti MMYL:n hallituksesta kertoo.

Pohjoismaiden parhaimmuudesta kisataan yllättävissäkin lajeissa.

- Suomalaisille perinteisesti vahvoja lajeja ovat olleet keihäänheitto, lentopallo, miesten koripallo, suunnistus ja ammunta. Suomi on myös aina pärjännyt hyvin banketissa, missä kilpaillaan muun muassa laulamisessa. Kovat taistelut käydään aina salibandyssa Suomen ja Ruotsin kesken, Sampolahti listaa.

Mallina Englannin soutukilpailut

Ensimmäiset PM-kisat järjestettiin vuonna 1947 Ultunassa Ruotsissa. Mukana olivat tuolloin Ruotsi ja Norja. Mallina olivat Oxfordin ja Cambridgen väliset soutukisat. Vain miehet osallistuivat kilpailuihin, joiden lajeina olivat jalkapallo ja monet yleisurheilun lajit.

Tämän jälkeen kisat ovat vain kasvattaneet suosiotaan: 1950-luvulla mukaan tulivat Suomi ja Tanska, jolloin kisat saivat nykyisen muotonsa, ja 20 kisailijan sijaan matkaan lähtee nykyisin jopa 70 innokasta joka maasta.

-Tänä vuonna ruotsalaisia, norjalaisia ja tanskalaisia on ilmoittautunut noin 160 eli tapahtuma on todella suosittu, Sampolahti sanoo.

Suomelle kultaa ratsastuksessa

Kisojen avajaisia vietettiin keskiviikkona 22.9. kulkueella Viikin urheilukentältä Viikin kampuksen A-talon aulaan, missä pidettiin avajaisseremoniat ja laulettiin osallistujamaiden kansallislaulut.

- Torstai ja perjantai menevät urheilun ja mukavan yhdessäolon merkeissä. Kisat ovat tähän asti menneet hyvin, yleisurheilussa on tullut useita kultamitaleja. Suomi venyi tasapeliin jalkapallossa Ruotsia vastaan. Ratsastuksessa Suomen joukkue saavutti myös kultaa. Tähänastinen yllätys koettiin kun Tanska saavutti ensimmäisen sählyotteluvoittonsa koko kisojen historiassa.

Kisat huipentuvat lauantaina 25.9. järjestettävään palkintojenjakotilaisuuteen Viikin EE-talolla. PM-kisat järjestetään vuorovuosina Suomen, Norjan, Tanskan ja Ruotsin maatalousyliopistoilla. Ensi vuonna kisat järjestetään Ruotsissa.

Teksti: Sanna Schildt
Kuva: MMYL

Katso kuvia PM-kisoista tiedekunnan Facebook-sivuilla www.facebook.com/mmtdk.