Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Päivä maalla veti Viikkiin yli 2500 vierailijaa

Possut olivat suosikkinähtävyys.Viikin opetus- ja tutkimustilan peltomaisemat ja arboretum ovat Viikin ja Latokartanon alueen reippailijoiden suosiossa. Sunnuntaina 19.9.2010 vietetyssä Päivä maalla -tapahtumassa vierailijat pääsivät tutustumaan myös tilan toimintaan, eläimiin ja laitteisiin. Päivän järjestivät maatalousylioppilaiden ainejärjestö Sampsa, Gardenia ja Viikin seurakunta.

- Opetus- ja tutkimustilalle tulee jo keväällä kyselyitä avoimista ovien päivistä – tilan toiminta kiinnostaa kovasti etenkin lähiseutujen asukkaita. Eikä ihme, onhan toimivia maatiloja keskellä kaupunkia varsin vähän, Sampsan taloudenhoitaja Ville Koivisto kertoi.

- Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan kautta Sampsan käyttöön järjestyivät tarvittavat tilat ja Viikin tutkimus- ja koetilan kanssa yhteistyössä koneet, Sampsan puheenjohtaja Olli Niskanen kiitteli.

Vihreähaalariset sampsalaiset hoitivat tapahtumaa opetus- ja tutkimustilan alueella ja ajoivat traktorikyydit Viikon kirkolle ja takaisin.

- Talkoolaisia on tänä vuonna yli 30. Järjestelyt tiivistävät mukavasti ainejärjestön yhteishenkeä. Täällä pääsee myös hyödyntämään oppimaansa, sillä innokkaita kyselijöitä riittää. Erityisesti kysymyksiä sateli liittyen kotieläimiin, koneisiin ja maatalouteen ylipäätään. Vastatessa pääsee käyttämään omaa asiantuntemustaan.

Opetus- ja tukimusnavetan ovelta pääsi kurkistamaan, kun lehmät jonottivat lypsyrobotille. Tilan pihapiirissä pääsi kiipeämään puimurin tikkaita ja taputtamaan Fallkullan kotieläinpihasta saapuneita lampaita. Pikkuporsaat olivat yksi selkeistä vetonauloista etenkin perheen pienimpien keskuudessa.

- Ihanan pieniä ja vaaleanpunaisia! Katsokaa, nyt ne tonkii, kuului possuaitauksen viereen kyykistyneestä lapsilaumasta.

- Kiva päästä näkemään Viikkiä näin sisäpuoleltakin, kun yleensä tästä aina vain ajaa ohi. Ja onhan nämä eläimet söpöjä, tuttavaperheensä kanssa Herttoniemestä saapunut Iina Pääkkönen hymyili.

Ennustusten vastaisesti aurinkoisessa säässä kävijöitä saapui paikalle noin 2500. Maatalous-metsätieteellisen ja eläinlääketieteellisen tiedekunnan teltalla kerrottiin opiskelumahdollisuuksista ja alumnitoiminnan uusista tuulista. Gardenian edustan torilla oli myynnissä leivonnaisia, mehuja, hilloja ja käsitöitä. Poniratsastus keräsi pikkuväkeä jonoiksi asti. Eläinsairaalalla kuultiin esitelmiä muun muassa elintarvikkeiden jäljitettävyydestä. Viikin kirkolla askarreltiin ja vietettiin perhemessua. Maatalousmuseoon oli vapaa pääsy.

Päivää maalla on vietetty Viikissä ensimmäisiä kertoja jo 1980-luvulla. Sampsa järjestää tapahtuman yhdessä Gardenian ja Viikin seurakunnan kanssa.

Katso kuvia Päivästä maalla maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan facebook-sivuilta.

Teksti ja kuva: Sanna Schildt