Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Vietä päivä maalla - keskellä Helsinkiä

Sunnuntaina 19.9.2010 kello 10-15 vietetään Viikissä perinteistä Päivä Maalla -tapahtumaa. Iloisessa koko perheen tapahtumassa on runsaasti ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Päivässä pääsee tutustumaan maatalouskoneisiin ja kotieläimiin kuten kaneihin, lampaisiin, kanoihin ja Puck-pässiin. Pientä maksua vastaan voi käydä hevoskärryajelulla tai ratsastaa ponilla. Askartelupisteissä Gardeniassa ja Viikin kirkolla perheen pienimmät voivat askarrella ja lypsyrastilla voi kokeilla lypsäjän taitojaan.

Trooppisessa puutarhassa on lapsille suunnattuja opastettuja kierroksia klo 11 ja 12.30 sekä aikuisille kello 11.30 ja 13 puutarhan sisäänpääsymaksun hinnalla. Trooppisessa puutarhassa on esillä erilaisia kaaleja ja Gardenian aulassa esitellään omenalajikkeita.

Gardenian pihalla on perennojen vaihtotori, jonne voi tuoda ylimääräisiä perennoja ja ottaa tilalle mukaan uusia. Pisteessä on myös puutarhaneuvontaa. Gardenian pihalla on mahdollista kokeilla liiduilla katumaalausta. Opetus- ja tutkimustilalla voi saada kasvomaalauksen pientä maksua vastaan. Kahvilat ovat avoinna ja suoramyyntitorilta voi hankkia mukaan kotiin vietäväksi muun muassa erilaisia käsitöitä, koreja, koruja sekä syötävää ja juotavaa.

Tiedekunnat esittäytyvät – tule tutustumaan alumnitoimintaan

Maatalous-metsätieteellinen ja eläinlääketieteellinen tiedekunta ovat tänä vuonna mukana Päivässä maalla ja kertovat alojen opintomahdollisuuksista sekä alumnitoiminnasta. Tiedekuntien teltta sijaitsee kotieläintieteen talon läheisyydessä opetus- ja tutkimustilan pihapiirissä.

Eläinsairaalan Paatsama-salissa voi kuunnella tietoiskuja teemalla tunnistaminen ja jäljitettävyys elintarvikeketjussa. Tietoiskut liittyvät EU:n eläinlääkäri-viikkoon.

Trooppiseen puutarhaan on sisäänpääsymaksu, puutarhan opastetut kierrokset, poniratsastus, hevos- kärryajelu ja kasvomaalaus ovat maksullisia. Muuten tapahtumaan on vapaa pääsy. Viikin kirkossa pidetään klo 10 perhemessu. Lapsille on askartelupiste. Gardeniasta on traktorikuljetus kirkolle alkaen klo 10.30. Viimeinen paluukyyti Gardeniaan lähtee kirkolta klo 14.30.

Maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa ry:n, Malmin seurakunnan, Gardenian ja maatalous-metsätieteellisen ja eläinlääketieteellisen tiedekunnan järjestämä tapahtuma sijoittuu Gardeniaan, Viikin opetus- ja tutkimustilalle ja Viikin kirkolle.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Osoite: Koetilantie 1 ja 5 ja Agronominkatu 5, Viikki

Kuva: Päivä maalla -tapahtuma 2009, Gardenia

Oletko valmistunut Helsingin yliopistosta? Tule mukaan alumnitoimintaan! Liity maksutta Alumnikampukselle osoitteessa www.helsinki.fi/alumni , löydä vanhoja opiskelutovereitasi ja pysy ajan tasalla alasi tapahtumista!