Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Instagram University of Helsinki

Monitieteiset kesäkurssit keräävät Viikkiin opiskelijoita ympäri maailmaa

Vastavalmistuneen piti MMM Sanna-Helena Rantala.Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta järjestää elokuussa kaksi Helsinki Summer School- kurssia. Kurssit houkuttelevat Viikkiin opiskelijoita ympäri maailmaa. Tulijoita on muun muassa Ghanasta, Sambiasta ja Brasiliasta. .

Elintarvike-ja ympäristötieteiden laitos ja maataloustieteiden laitos järjestävät yhteistyössä kurssin aiheesta ”Agriculture and environment: Ecosystem services”. Monitieteisellä kurssilla tarkastellaan maatalouteen liittyviä ekosysteemipalveluita ja ekologisesti kestävää maataloustuotantoa.

Toisen kurssin järjestää metsätieteen laitos aiheesta ”Environmental services in forest management”. Kurssilla käsitellään muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutusten asettamia haasteita metsien hoidolle. Ajankohtainen teema on metsätieteen laitoksen järjestämän kesäkurssin aiheena nyt toista kertaa.

-Ulkomaiset opiskelijat ja kursseilla vierailevat ulkomaiset opettajat tuovat mukanaan uusia näkökulmia. Kesäkurssit ovat myös hyvä tapa markkinoida tiedekunnan tarjoamia jatko-opintomahdollisuuksia ulkomaalaisille, metsätaloustieteen laitoksen järjestämän kurssin koordinaattori Gabriela Albarracín kertoo.

Lähes kolmiviikkoiset kurssit alkavat elokuun 3. päivä ja jatkuvat 19. elokuuta saakka. Kurssien yhteistyönä järjestetään 17.elokuuta avoin seminaari otsikolla ”In partnership with nature: What can agriculture and forestry do?” Tavoitteena on käsitellä aihetta monipuolisesti niin yksityisten yritysten, hallitusten kuin tutkijoidenkin näkökulmasta.

Kursseja järjestetään yhteistyössä ulkomaisten yliopistojen kanssa, ja suomalaisopiskelijoita lähtee vastavuoroisesti kursseille ulkomaille. Esimerkiksi viime maaliskuussa maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta lähti seitsemän metsäalan opiskelijaa kurssille Uruguayn Montevideoon.

Tietoa kursseista:

Agriculture and environment: Ecosystem servives

Environmental services in forest management

Tietoa seminaarista:

"In partnership with nature: What can agriculture and forestry do?"

Teksti: Sonja Lindroos
Kuva: Veikko Somerpuro