Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Taloustieteen laitos palasi remontoituun A-taloon

Vastavalmistuneen piti MMM Sanna-Helena Rantala.Taloustieteen laitos on muuttanut takaisin entisiin tiloihinsa A-taloon osoitteeseen latokartanonkaari 9. Laitoksen tilat menivät remonttiin joulukuussa 2008, mistä lähtien laitos on pitänyt väliaikaista majaa koetilantiellä.

Remontissa alun perin 1960-luvulla rakennetut tilat uusittiin perusteellisesti. Työhuoneiden määrää lisättiin, ilmastointi uusittiin ja seiniä paneloitiin. Uutta ovat myös tarvittaessa kahteen osaan jaettavissa oleva seminaarisali ja keittiöpisteet joka kerroksessa.

Taloustieteen laitoksen käytössä ovat A-talon kerrokset 2-4. Laitoksen koko henkilökunta on jo muuttanut uusiin tiloihin, mutta pientä muuttotohinaa ja sisustamista riittää vielä. Syksyllä järjestettävästi tupaantuliaisia suunnitellaan jo.

Laitoksen johtaja Visa Heinonen on erittäin tyytyväinen uusiin remontoituihin tiloihin. -Henkilökunta vaikuttaa remonttiin hyvin tyytyväiseltä, käytävillä näkee hymyileviä kasvoja. Ja näin hienoihin tiloihin kehtaa kutsua vierailemaankin kenet tahansa, Heinonen kertoo.

Remontti tuuletti myös arkistoja, ja A-taloon palataan nyt pienentyneiden paperipinojen kanssa. Muutto väliaikaistiloihin remontin alta vaati aikanaan tarkkaa harkintaa siitä, mitä vuosikymmenien kuluessa kertyneistä papereista piti säästää ja mistä pystyttiin tilan säästämiseksi luopumaan.

Uuteen remontoituun rakennukseen taloustieteen laitoksen yläkertaan muuttaa myös valtion sektoritutkimuslaitos MTT Taloustutkimus. ”Laitos ja MTT Taloustutkimus ovat jo pitkään tehneet tutkimusyhteistyötä, mutta naapuruuden myötä yhteistyö kehittyy entisestään”, Heinonen iloitsee.

Teksti ja kuva: Sonja Lindroos