Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Vuosi 2009 yksissä kansissa

Antti Uusi-Rauva rouvansa ja valokuvataiteilija Ida Nisosen (oik.) kanssa.Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa tapahtui vuonna 2009 paljon: normaalin opetus- ja tutkimustoiminnan ohella suunniteltiin ja valmisteltiin uuden yliopistolain vuonna 2010 mukanaan tuomia uudistuksia. Myös tiedekunnan laitosten yhdistymistä neljäksi suurlaitokseksi puuhattiin vuoden mittaan tiiviisti.

- Laitosuudistus lisää monitieteisyyden käytännön hyödyntämistä, vahvistaa ydintoimintoja antaessaan enemmän aikaa opetus- ja tutkimushenkilöstölle perustehtäviensä hoitamiseen, selventää opetusohjelmia ja opiskelumahdollisuuksia niin nykyisille kuin uusille opiskelijoille, ja parantaa toiminnan- ja tulosohjausta yleisestikin, kertoo dekaani, nykyinen vararehtori Jukka Kola katsauksessaan.

Uudistuksesta vuosikertomuksessa kertoo myös muutosta paalupaikalta seurannut Tiina Kaarlehto. Hän toimi vuonna 2009 tiedekunnan laitosrakenneuudistuksen koordinaattorina.

- Pitkä suunnitteluvaihe mahdollisti vanhojen rakenteiden pöyhimisen syvältä ja siten mahdollisimman kivuttoman yhdistymisen uuteen kokonaisuuteen. Tiedekunnan muutos on luonteva - pääalat tulevat nyt selkeästi esille laitosjaossa. Suuremmat laitokset merkitsevät myös yhä parempia yhteistyömahdollisuuksia lähialojen kesken, Kaarlehto iloitsee.

Laitosten kuulumiset on koottu tiedekunnan alojen mukaan neljään kokonaisuuteen. Lue, mitä tapahtui elintarvike- ja ympäristötieteissä, maataloustieteissä, metsätieteissä ja taloustieteessä vuonna 2009!

Lisäksi mukana ovat muun muassa vuoden 2009 väitöskirjat ja kirjauutuuksia, katsaus kansainvälisyyteen, taloustietoa, tilastoja sekä ruotsinkielinen tiivistelmä. Englanninkielinen vuosikertomus ilmestyy myöhemmin keväällä.

Vuosikertomus on painettu ympäristöystävällisin menetelmin, mistä kertoo takakannen ympäristömerkki. Painettua vuosikertomusta voi tilata tiedekunnan tiedottajalta sähköpostitse osoitteella sanna.schildt (ät) helsinki.fi. Tutustu verkkoversioon tiedekunnan sivuilla!