Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Maataloustieteen päivät alkoivat Viikissä

Maataloustieteen Päivät on maataloustieteiden suurin kotimainen tiedetapahtuma. Vuonna 2010 teemana on maatalouden globaalit haasteet ja maataloustutkimuksen suunta. Väestönkasvun ja ilmastonmuutoksen myötä maailman ruokahuolto on aivan uusien ja ennennäkemättömien haasteiden edessä. Ne vaikuttavat väistämättä myös Suomen maatalouteen ja Suomessa tehtävään maataloustutkimukseen.

Päivien ohjelmassa on yli 120 esitelmää ja laaja posterinäyttely. Mukana ovat maan parhaat asiantuntijat sekä uusimmat tutkimustulokset. Viikin tiedekampuksella B-talon (Latokartanonkaari 7) luentosaleissa järjestettävien Maataloustieteen Päivien esitelmäkokonaisuuksissa pohditaan muun muassa eläinten hyvinvointia, hevosalan mahdollisuuksia, täsmäkotieläintuotantoa, suorakylvöä, viherrakentamista ja työturvallisuutta. Myös maatalouspolitiikka ja maaseutuyrittäjyys ovat esillä.

Päivillä esitellään uusi maitotilojen tuotannonhallinnan työväline ”Karjakompassi”, jolla seurataan ja suunnitellaan ruokintaa, tuotantoa ja sen taloutta. Päivillä tutustutaan myös Green care -konseptiin uutena maatalouden ja sosiaalipalveluiden yhteistyömahdollisuutena.

Maataloustieteen päivät järjestetään joka toinen vuosi ja ne on suunnattu erityisesti alan tutkijoille, opettajille, yrittäjille ja asiantuntijoille. Tapahtumaan odotetaan noin 600 kävijää. Järjestäjinä ovat Suomen Maataloustieteellinen Seura ry ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta. Suomen Maataloustieteellinen Seura viettää tänä vuotta 100-vuotisjuhlavuottaan..

Ohjelma ja muuta lisätietoa löytyy Suomen Maataloustieteellisen Seuran verkkosivuilta.