Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Peltorobotti nappasi opetusteknologiapalkinnon

Opetusteknologiapalkinto 2009 -kilpailun on voittanut Helsingin yliopiston maataloustieteiden laitoksen (agroteknologian) ja TKK:n Automaatio- ja systeemiteknologian sekä Mekatroniikan laitosten yhteisprojekti Peltorobotti.

Projektin aikana opiskelijat rakensivat robotin, joka osallistuu tänä vuonna Saksassa järjestettävään Peltorobotti-kilpailuun. Kilpailussa robotti suorittaa autonomisesti ennalta määrättyjä tehtäviä maissipellossa. Robotin lisäksi ryhmän tulee tehdä robotin tekniikasta ja rakentamisesta kertova julkaisu sekä esitellä laitetta kansainväliselle yleisölle.

Palkintoraadin arviossa painotettiin erityisesti että, teknologisten taitojen oppimisen lisäksi projekti yhdistää kolmen eri alan opiskelijoiden asiantuntemuksen. Raadin mukaan Peltorobotti -projektissa opetustaitojen lisäksi toteutuivat työelämässä tarvittavat yleiset taidot kuten ryhmätyö- ja vuorovaikutustaidot, esiintymistaidot, puhe- ja neuvottelutaidot, projektin hallinnointi ja aikataulutus sekä kielitaito ja tieteellinen julkaiseminen.

Peltorobotteja on rakennettu maataloustieteiden laitoksella, johon agroteknologian laitos nykyään kuuluu, jo useana vuonna. Robotit ovat olleet vetonauloja tiedekunnan messuosastoilla muun muassa Farmari-messuilla. Ne ovat myös osallistuneet kansainvälisiin kilpailuihin aiemminkin. Lue lisää kesän 2009 kilpailuista yliopiston uutisista.

Kuva: Ville Koivisto esittelee peltorobotin toimintaa.