Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Evoluutio esillä Viikki-päivässä

Kehityksen kaari etenee solutasolta peltorobottiin ja Mansikista muksuihin, kun evoluutiota tarkastellaan viikkiläisittäin.

Neljä tiedekuntaa sekä vihreän kampuksen muut toimijat esittelivät toimintaansa jo seitsemättä kertaa järjestetyssä Viikki-päivässä.

Tapahtumapäivän väljäksi teemaksi oli valittu evoluutio Darwinin juhlavuoden kunniaksi. Kehitystä tutkitaankin kampuksen tiedekunnissa monella saralla: iltapäivän tiedetietoiskuissa kuultiin muun muassa lasten lääkkeiden kehityksestä, peltorobotista tulevaisuuden maanviljelijän apuna sekä miten maidon hygienia on parantunut matkallaan metallihinkeistä nykyiseen molekyylitason laadunvarmistukseen.

- Evoluutiosta voi oppia paljon myös tarkkailemalla muurahaisia. On mielenkiintoista, miksi pesän lisääntymiskyvyttömät yksilöt auttavat lajitovereitaan jatkamaan pesän sukua, valotti muurahaisten elämää tutkija Heikki Helanterä bio- ja ympäristötieteiden laitokselta.

Alumni-ilta menestys, iltapäivällä vähemmän väkeä

Totuttuun tapaan kampuksen opintoja esiteltiin tiedekuntien abi-infoissa, ja Infokeskuksen ala-aulan vallannut teematori tarjosi niin kemian ihmeitä kuin rasvaprosentin mittaustakin. Aiempiin vuosiin verrattuna väkimäärä tuntui hieman vähäisemmältä: lienevätkö koulujen säästöt vaikuttaneet, kun yleensä täysinäisyyttään pullistelleissa luentosaleissa oli nyt varsin väljää. Myös kiertokäynneille olisi tänä vuonna mahtunut enemmänkin tulijoita..

Viikki-päivän päätti tiedeilta, johon oli yhdistetty alumnien eli Helsingin yliopiston entisten opiskelijoiden tapaaminen. Mielenkiintoisten luentojen lisäksi kuulijat saivat pikaista valotusta entiseen opinahjoonsa dekaanien lyhyistä esittelyistä. Illan huipensi Ylioppilaskunnan laulajien kvartetin esitys, jota seurattiin kuohujuoman äärellä.

- Viikin sekä muiden kampusten omat kasvatit ovat uudistuvan yliopiston tärkeimpiä sidosryhmiä, totesi iltatilaisuuden avannut Helsingin yliopiston tutkimusasioista vastaava vararehtori Johanna Björkroth, eläinlääketieteellisen tiedekunnan alumni.

Gorilla-patsaan paljastus kruunasi Viikki-päivän (1.10.)
Tervetuloa alumniksi!

Teksti: Anna RInnemaa