Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Kasetsartista Helsingin yliopistoon

Pimwalee Kamlang-EkMaatalous-metsätieteellisen tiedekunnan viidessä kansainvälisessä maisteriohjelmassa aloitti tänä vuonna opintonsa 50 opiskelijaa 20 maasta. Yksi kansainvälisistä vahvistuksista on thaimaalainen Pimwalee Kamlang-Ek, joka opiskelee MsFood-maisteriohjelmassa.

Pimwalee Kamlang-Ek on suorittanut maataloustieteiden alan kandidaatintutkintonsa Kasetsartin yliopistossa, jonka kanssa Helsingin yliopistolla on yhteistyösopimus. Suomeen erityisesti elintarviketurvallisuudesta kiinnostuneen opiskelijan veti Helsingin yliopiston hyvä maine.

- Hain tänne luettuani, että Helsingin yliopisto on maailman viiden parhaan yliopiston joukossa tällä alalla, Kamlang-Ek kertoo.

Suomea alkuun sana päivässä

Pimwalee Kamlang-Ek ilahtui ja yllättyi kovasti saadessaan Helsingin yliopiston stipendin maisteriopintojaan varten. Lähtöpäätöstä kaukaiseen ja eksoottiseen Suomeen helpotti myös tänne jo aiemmin jatko-opiskelijaksi lähtenyt ystävä, joka kertoi maasta hyviä asioita.

- Ystäväni kertoi, että talvet ovat kylmiä, mutta niistäkin selviää!

- Helsinki vaikuttaa hyvältä paikalta opiskella: opiskelutoverit ovat mukavia, luonto kaunista, kirjastot ja tilat ovat hyviä. Opiskelijaelämäänkin olen jo päässyt mukaan. Suomen kurssit eivät näillä näkymin valitettavasti mahdu täyteen lukujärjestykseeni, mutta kämppäkaverini on luvannut opettaa minulle sanan päivässä, opiskelija nauraa.

Uusi kaupunki, uudet opetusmetodit

Opintoja on takana vasta pari viikkoa, mutta erot Suomen ja Thaimaan välillä alkavat jo näkyä selvästi.

- Thaimaassa käydään enemmän luennoilla ja tehdään ohessa laboratorioharjoituksia. Yllätyin, kun täällä opintoihin kuuluu paljon itsenäistä työtä, kuten tentteihin lukemista, keskusteluja ja esitysten laadintaa. Suomalaisella menetelmällä tehdään luultavasti enemmän töitä, mutta myös opitaan tehokkaammin, hän pohtii.

Maisterin tutkinto on tarkoitus saada kasaan kahdessa vuodessa. Sen jälkeen Pimwalee Kamlang-Ek toivoo pääsevänsä kotimaassaan sopiviin tehtäviin elintarviketurvallisuusalalla, vaikkapa tehtaaseen laadunvalvonnan pariin.

Teksti ja kuva: Sanna Schildt

Lue lisää maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan kansainvälisistä maisteriohjelmista maisteriohjelmien verkkosivuilta.